7 Böcker om lotteriet värda att läsa

Det har funnits otaliga böcker om lotteriet genom åren, men bara få av dem har lyckats fånga de verkligt viktiga aspekterna av spelet. I den här artikeln har vi samlat sju av de bästa lotteriböckerna genom tiderna så att du kan se de olika sätten som lotteriet kan forma en berättelse. Så ta en titt på våra böcker och njut av dessa fascinerande lotterihistorier!

Lotteriet (The lottery) – Shirley Jackson

År 1948 blev Shirley Jacksons ”Lotteriet” publicerad i New York Times och en av de mest älskade amerikanska novellerna genom tiderna. Berättelsen utspelar sig i en fiktiv amerikansk stad och handlar om ett mystiskt lotteri som hålls i staden varje år för att få till en ”bra skörd”.

Ju mer Jackson avslöjar om människorna som bor i staden och lotteriets roll där, blir det snart uppenbart att det här inte alls var likt dagens traditionella lotterier. Detta var ett event som folk inte alls såg fram emot, utan istället fruktade.

Spänningen fortsätter vidare och fram till årets lotteridragning, där du kommer att se vilken oväntad sväng spelet tar. Gör dig redo för en otroligt spännande, komplex och psykologisk historia som kommer att göra dig mållös och få dig att undra vad som näst ska ske, ända fram till slutet. Det här är en bok om lotteriet som du inte vill missa.

Lucky You – Carl Hiaasen

När JoLayne Lucks vinner på lotto är hon överväldigad av entusiasm för att hon äntligen har råd att stoppa en närliggande skog från att omvandlas till ett köpcentrum. Men vad hon inte vet är att hennes fantastiska seger kommer att sätta henne henne i stora problem. JoLayne är nämligen inte den enda vinnaren av dragningen, vilket innebär att hon har rätt till hälften av vinsten på 28 miljoner dollar. De andra ägarna till de vinnande kupongerna är Bode Gazzer och hans vän, Chub, två gangstrar som inte alls är angelägna om att dela sin lotterivinst.

De misshandlar JoLayne och stjäl hennes lotteri-kupong så att de får tillgång hela jackpotten. Den enda mannen som hon kan vända sig till är Tom Krome, en journalist som kom till Grange, Florida för att få till en intervju med JoLayne. För att få reda på om hon lyckas få sin vinnande lott tillbaka och rädda skogen, måste man läsa Carl Hiaasens bok.

Heartbreaker Breaks av Paloma Meir

Paloma Meirs bästsäljare handlar om om en vacker kvinna som heter Faye, som helt enkelt hade allt: en kärleksfull man, två bedårande döttrar och ett blomstrande företag. Men en dag vinner Faye en stor förmögenhet på lotto som får henne att se hela sitt liv i ett annat ljus.

Hennes man Adam blir ganska påverkad av vinsten och Faye kommer till slut till en punkt då hon måste tippa på tå runt sin man och göra hemliga ansträngningar bara för att skydda sin förmögenhet.

På detta sätt träffar hon till slut Nick, en ung man hon känner sig attraherad av utan någon somhelst logisk förklaring. Den tid som spenderas med honom kommer Faye till värdefulla insikter om hur lycklig hon egentligen är med sitt liv.

 

Vinnaren (The winner) av David Baldacci

Baldacis lotteribok är en gripande historia om de gränser människor är villiga att överträda när de tvingas möta vissa omständigheter. Vi träffar mamman LuAnn Tyler som bor i en husvagn och kämpar för att få saker att gå ihop. En dag försöker hennes vän Jackson, få henne att delta i det nationella lotteriet, men LuAnn vägrar att ha något med detta att göra.

Men hon får snart lyxen att slippa ta det beslutet, då hon blir falsk anklagad för mord. I sin nya situation är hon tvungen att delta i Jacksons lotteriplan. Planen visar sig fungera perfekt, och LuAnn får pengarna hon behöver, men det innebär även att hon måste lämna USA.

Tio år senare är LuAnn tvungen att återvända till USA, vilket sätter henne i en stor risk när det kommer till Jackson. Med ingen att vända sig till är hennes enda hopp en man som heter Matthew Riggs, vars historia är spännande. Läs ”Vinnaren” för att ta reda på hur denna spännande roman slutar. Du kommer ha väldigt svårt att slita dig från den.

 

En förlägenhet av rikedomar (An embarrassment of riches) av Gerald Hansen

Ursula Barnett och hennes man, Jed, vinner på det det irländska nationella lotteriet. Men samtidigt som han lovar sig själv att lösa alla sina tidigare och framtida ekonomiska problem, resulterar det istället i en familjefejd.

Efter lotterivinsten flyttar de till Ursulas hemstad Derry i Nordirland, där de återförenas med hennes familj. Tyvärr finns även Ursulas otroligt giriga svägerska Fionnuala Flood på plats, som börjar smida planer mot henne i hopp om att lägga vantarna på pengarna.

Fionnalas liv är en sorglig historia. Med en alkoholistisk man, sju ytterst svåra barn och två jobb är hon starkt driven att ta Ursulas pengar Hon smider en komplex plan för att vända hela familjen mot Ursula så att hon slutar upp utan något.Ta reda på hur denna gripande historia slutar i Gerald Hansens spännande och händelserika roman.

 

Lyckligt lottad (Lottery) av Patricia Wood

Till skillnad från andra böcker om lotteriet ger Patricia Woods roman läsarna en härlig och unik läsning om lycka och ekonomiska vinster. Lottery handlar om en man med en IQ på 76. Hans namn är Perry L. Crandall och hans liv har inte varit lätt, eftersom han är kliniskt retarderad. Perry är uppvuxen med sin farmor, som har gett honom några väsentliga riktlinjer för att ta sig igenom livet med.

Tyvärr är detta allt som Perry blir kvar med när hans farmor dör, och han måste nu ta sig igenom livet ensam. Han tvingas även att flytta ut ur huset som han ärv och blir hemlös. Perry får sedan hjälp av några vänner som står vid hans sida och hjälper honom att hitta jobb och boende.

Sedan, helt oväntat, vinner Perry en enorm lotterivinst värd 12 miljoner $, vilket sätter honom i fara i och med att hans familj börjar smida planer för att lägga vantarna på pengarna. Plötsligt är Perry omgiven av vänner med oklara avsikter och Perry måste förlita sig på de riktlinjer som han lärt sig av sin farmor för att ta sig igenom de oväntade komplikationerna som pengarna har orsakat.

 

You never know: Tales of Tobias, and Accidental Lottery Winner by Lilian Duval

Lilian Duvals roman är en bok om som skiljer sig en aning från de andra på listan. Det är ett psykologiskt drama som handlar om de chanser vi får i livet. Huvudpersonen, Tobias, är en man vars liv inte har varit det enklaste. Hans främsta mål under sin uppväxt var att få en högskoleutbildning, men det blev nästan omöjligt då båda hans föräldrar dödades i en bilolycka och han blir kvar för att ha hand om sin yngre bror, som är psykiskt sjuk.

Tobias är plötsligt omgiven endast av svårigheter, jobb och en oändlig kamp för att få saker att gå ihop. Utan något hopp om att någonsin få studera på högskolan ger Tobias upp sina akademiska förväntningar. Så, en dag då han når då han når slutet av trettioårsåldern, händer något helt oväntat. Tobias vinner på lotto, vilket förändrar absolut allt för honom. Men även fast han nu har de nödvändiga resurserna som krävs för att lösa alla problem som han har kämpat med, är Tobias i stånd att förändra sitt liv på ett betydelsefullt sätt?

Så vilken av dessa böcker om lotteriet blir du frestad att läsa? Kommer det att vara Shirley Jacksons spännande berättelse, Baldacis psykologiska roman, Paloma Meirs kärlekshistoria eller Carl Hiaasens spännande och actionfyllda bok? Oavsett vilken du väljer, kan du vänta dig att uppleva lotteriet som aldrig tidigare. Njut! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *