Angående inlägget om hunden

Jag får väl tacka för alla besök och kommentarer, jag tar tacksamt emot allas åsikter. Dock så anser jag att det är att gå FÖR LÅNGT att säga att jag borde ta livet av mig eller kalla mig CP eller annat skit, att gå på mig som person. Jag tar inte åt mig av vad som skrivs.

Jag måste poängtera dock att det är INTE JAG som ligger bakom delandet av inlägget. Jag har ingen skuld i det alls. Jag blev shockad då jag såg alla kommentarer som började ramla in samt att besökare började rasa in.

__________

Jag har fått veta att jag borde ta bort inlägg och bild då det inte stämmer med vad som har hänt hunden. Jag vet inte egentligen inte vad jag ska tro på, eftersom jag får olika bud. Jag väljer att låta bli att ta bort inlägget eller att redigera det med uppgifter om vad som hänt hunden. Dessutom kan det lika gärna ha varit en smällare som den stackars hunden råkat ut för, nu säger jag inte om det är så eller inte.

Jag står fortfarande fast vid att jag tycker att raketer och smällare bör förbjudas. Det är dock inte bara djuren som kan ta skada utan även människor ( vilket sker årligen ).

Tack för mig 🙂

37 reaktioner till “Angående inlägget om hunden”

 1. Smällare är förbjudna i Sverige sedan 2008. Häng med lite, för fan.

  Varför ska raketer förbjudas? För att du tycker det? Hundratals människor blir påkörda vid övergångsställen varje år, ska vi förbjuda övergångsställen också? Eller rentav bilar kanske? Tänk efter lite innan ni spottar ut sådant dravel.

 2. Mycket seriöst att använda en bild som inte har nåt med smällare att göra.. Google på hund räddar 2barn så hittar man den hunden som blivit påkörd av en motorcykel

 3. Ta bara bort idiotin med smällare, de fyller ingen funktion,så många skadas, både djur och människor. Sluta tjafsa och spela intellektuell med reserverande. Det finns nog av ”smällande” i denna värld och att sätta raketer i händer på folk som firar=påverkade=dåligt omdöme kan aldrig försvaras. Varifrån bilden kommer är fullständigt egalt, detta har hänt, någon har gjort så illa med en hund och det är det viktiga. Ondskan är stor även bland vissa människor som kallas normala. Av alla människor som finns så är inte alla mänskliga!Pax

 4. Jag tycker att förbjuda raketer kan vara fel i säg. MEN man kan sätta en gräns att bara myndigheter får smälla. Alltså på nyår, ha en plats i varje stad där kommunen har köpt in raketer så man kan få titta på. Man behöver inte smälla själv.

  1. Hej jag tycker de är för jävligt Jag kallas som djur plågeri inte klokt hur kan folk va så funtat göra så 🙁

 5. Hej!

  Jag blir ledsen att läsa att du blivit utsatt för påhopp av puckade trollande människor. Det är totalt irrelevant i vilket land detta skett, det är fortfarande en hund som har fått en fruktansvärd skada. Personligen hár jag ingen kunskap om hunden på bilden är Kabang eller den bosniska hunden (dock tyder mycket på att denna bild är tagen i skandinavien) men det är tydligt att DU inte har gjort något fel, om någon har gjort detta så är det inte ditt ansvar helller.

  Och trots allt har detta ändå gjort att mer awareness gentemot djurplågeri och människors sinnesjuka missbruk av pyroteknik har uppstått och debatter som förhoppningsvis leder till något bra sker.

  Du är uppenbarligen en bra person som bryr dig!

 6. hei. jeg vil takke deg for den tid du legger i å få fokus på dyremishandling. hva enn som er tilfelle med at foto stemmer eller ei, så er dette skader som er reelle om du putter raketter i munnen på et dyr! jeg er gla for at noen som deg bruker virkemidler til å faktsik få fokus på saken! kunne kanskje lagt til at dette er ikke bildet av skadeomganget på gjeldene hund, men at det likevel er reelt. støtter deg! de som ikke ser hva denne saken handler om, å hva budskap du forsøker få frem har et langt større problem enn dette. stå på 🙂

  1. så du synes folk er har problemer forde de katisk ikke mener noe annet! vet du at faktisk så er det en hun fra ett reelt tilfelle som er på bilde! skjekk fakta

 7. tror ikke du mente noe stygt med det! kansje du rett og slett ikke viste noen ting om det! men skjekk altid ut fakta! det er viktig! jeg vet det er veldig lett å manipulerer bilder! folk har fått bråk og blitt utsatt for vold! for noen har laget manipulertebilder! som har blitt spredd via internett! skjekk altid ting ut grundin før du poster! slik er du sikker på at du ikke skader noen som er usyldig! http://articles.latimes.com/2002/jan/29/local/me-briefs29.1

 8. ja det er å gå for lang å si stgge ting om deg! men om du hadde hatt ditt fakta i orden i forhold til skilde! så hadde du også vist at dette skjedde for 12-13 år siden en 19 år gammel gutt fra usa som gjordet dette!http://articles.latimes.com/2002/jan/29/local/me-briefs29.1 synes det blir galt å legge det frem slik du har gjort! det blir lagt frem som om det har skjedd nylig! utrolig trist og fælt at noen gjør slikt mot dyr! mensynes det også er dumt at du bruker en slik hendelse kun for å få besøkende inn på din blogg! slik at du får opp antall besøkende! det er feil måte å gjøre ting på!

 9. Har vi något som helst ansvar för vad vi skriver på nätet, på våra bloggar på Facebook med flera andra ställen. Eller kan vi skriva och påstå vad som helst? Är det sedan OK att någon annan, utan källkritik delar och länkar vidare utan egna kommentarer.. Som om det man länkade, delade. Var sanningen och inget annat än sanningen.. min tanke om detta kan du läsa på Vanligt & Vänligt

 10. Vadå förbjuda fyrverkerier? Jag tycker att det är fullstandigt psykopatiskt sjukt att göra så mot ett djur. Men att förbjuda fyrverkerier är inte lösningen. Det finns 1000 andra sätt att plåga djur på om man nu är ute efter det. Förbjuder man fyrverkerier kommer säkert folk att göra egna och DÅ blir det riktigt farlgt för alla.

  1. Förbjuda fyrverkerier är inte en lösning utan att förbjuda outbildad person att bruka pyroteknik eftersom att detta kan ses som ett vapen. Faktum är att det gör det redan, man får inte transportera raketer på buss exempelvis pga skaderisken ifall något skulle brisera (av misstag) –

   Om pyroteknik beläggs med licens samt att vem som helst kan gå en pyroteknisk utbildning så öppnar det upp för att engagerade människor med intresse kan utbilda sig och få kunskap och erfarenhet. Som nu så är det barn, unga och framför allt – jävligt många fulla killar som mer än gärna bränner av en raket i huvudet på polaren brevid och det skapar terror för alla.

   Det är kanske bra om man separerar upp de här skilda fallen med 19 åringen i USA som bestämde sig för att tortera en hund med en smällare och terrorn med okontrollerad pyroteknik och för de diskussionerna var för sig. Ja – Man kan tortera någon med vilka medel som helst. Och Nej – Sprängmedel skall inte brukas av vem som helst

 11. Tragiskt att idioter hoppar på någon som postar ett GOTT SYFTE i GOD TRO. Dessutom utan att egentligen bevisa motsatsen. Det finns INGENTING som säger att en privat bloggare ha någon som helst skyldighet till källforskning. Du har gjort nåt BRA. :clap:

  1. Nej det finns ingen lag på källforskning, det kallas normalt kritiskt tänkande och sunt förnuft. Och att sen tro att man som bloggare tror sig kunna skriva vad som helst men inte förvänta sig svar är rätt så ignorant. Tänk på vad du skriver i förväg du med. Att bara häva ur sig saker får konsekvenser, speciellt om man är bloggare.

 12. Det är sant. Det finns även film på just denna hunden där de även pratar om det. Detta är så sant så att de som påpekar motsatsen kan sätta sig på en raketjävel och rotera faktiskt.

 13. Maria är bara dum i huvudet. Bilden på hunden är åratal gammal och det hände inte i Sverige! Svensk lag har förbjudit såna snällare sen 2000 talet. Herre gud vilden blondin du är… :thumbsup:

 14. Enig med Helene her!
  Hunden er IKKE Kabang, som mange har hylt om og som ikke gidder sjekke det nærmere før de spyr ut edder og galle.. Kabang mistet halve ansiktet da den reddet to barn fra å bli kjørt ned av en MC.

  Storyen til denne hunden som blogger Maria har gjengitt er dessverre grusom og sann.
  Men den korrekte storyen bak er ikke USA, men fra Sarajevo, Bosnia, 2011. Hunden het Vucko. Resten var riktig – duckt tape og rakett i munnen..

  Bosnia har ingen lover som sikrer dyrevelferd, så alle overgrep og grusomheter som gjøres mot dyr får ingen konsekvenser for de syke menneskene som begår slike grusomheter mot dyr. Så ingen har blitt straffet for denne grusomheten.

  Dét burde heller engasjere og provosere!

 15. Självklart ska en sån här historia visas ! Smällare är det 18-års gräns på men som vanligt sätts vissa i händerna på små barn. För kan man göra en sån här sak så är man ett litet barn utan handledning. Absolut ska du ha det på din blogg det är en rättighet OCH skyldighet. Våldet blir allt hämningslösare , utan gränser det här är tyvärr bara 1 exempel på det. Stå på dig tjejen ! :thumbsup: :rose:

 16. Jag tycker att du har ett ansvar att se till att de som besöker sidan förstår att detta inte ägt rum i Sverige, att vi redan har ett förbud mot smällare sedan år 2000 och att det stackars djuret egentligen inte har något med insamlingen av underskrifter mot smällare att göra.

 17. Alla har rätt att publicera vad dom vill, men väljer du att behålla ett påstående som du vet är felaktigt då bidrar du till spridningen bara genom att behålla inlägget. Så ja, du har ansvar för spridningen eftersom du har inlägget kvar på din blogg. Tar du bort det så går det inte heller att sprida.

 18. nu är det dags att totalförbuda smällare och raketer. får hoppas att det kommer fram vilka som har gjort det och ge do människorna samma medel som dom har gett hunden, att ge sej på ett oskyldig djur är rent ut sagt för jävligt

 19. Personligen tycker jag att det är mest tragiskt att folk kan sitta och spy galla och göra personliga påhopp på dig och tro att det är Kabang bara för att alla andra människor säger så. Hunden i ursprungsinlägget är INTE Kabang. Hade någon kunnat göra en liten bildgoogling på honom så ser man att det enda de har gemensamt är att de har nästan lika teckning och att de har samma typ av skada. Hunden i ursprungsinlägget har fått sin käke bortsprängd av ungdom/ar. Tyvärr är hunden avlivad och en person har suttit i fängelse för detta. Källa på det: http://www.liveleak.com/view?i=be3_1326088311

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *