Änglavakter av Kristina Ohlsson

 

Beskrivning:

En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.

Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.

På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad.

Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan?

Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?

Änglavakter är Kristina Ohlssons tredje kriminalroman om Fredrika Bergman och hennes kollegor Alex Recht och Peder Rydh. Askungar utkom 2009 och blev snabbt en framgång både i Sverige och utomlands. Efterföljaren Tusenskönor har belönats med Stabilopriset och är nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010.

 

Mina ord om boken:

Den här boken läste jag ut för någon dag sedan. Den var helt okej, men kände att jag skulle ha läst dom två första böckerna i serien innan. Dom kanske inte har nåt sammanhang men jag tycker alltid det känns bäst att läsa i kronologisk ordning.

Jag är inte så förtjust i då man får följa olika personer och man hoppar emellan lite då och då. Helt plötsligt är det en annan karaktärs tankar och inte den man trodde. Men jag får stå ut med det då jag ändå gillade boken i helhet.

Det var kul att hitta fler böcker att läsa, en annan författare. Jag har ju annars en tendens att snöa in mig på några få. Jag kommer helt klart att köpa dom tidigare böckerna av Kristina Ohlsson samt kommande.

Bildkälla och bokbeskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *