Blev lite rädd

Igår eftermiddag/kväll så fick jag en notis från SOS Alarm appen att det var en befarad brand i ett flerfamiljshus i mitt närområde och det 30 meter från mig. Det var alltså i min trappuppgång och då hos en av grannarna det skulle brinna. Nu brann det tack och lov inte och var tydligen något med spisen och lukten av bränd plast. Brandmännen fick åka iväg igen ganska snabbt. Men jag är glad att jag har grannar som reagerar på minsta lilla det är en ovanlig lukt.

Jag gjorde mig ändå iordning för att eventuellt behöva lämna lägenheten ifall det nu hade varit en brand och man ombads att gå ut. Jag gjorde mig iordning innan räddningstjänsten ens hade kommit fram hit och direkt då jag läste meddelandet i appen.

För några år sen (minns inte när riktigt, men pappa levde fortfarande) så var mamma hos mig. Det var sommar och jag hade ett fönster öppet. Vi kände brandlukt men tänkte ju inte mer på det. Kanske var någon som grillade.

Jag gick till Coop för att handla lite inför tågresan till Göteborg morgonen efter och då fick jag meddelande från pappa på Messenger om att det brann i Torvalla. Tänkte inte så mycket mer på det och då jag kom hem från affären så stod en brandbil utanför porten och då hade det brunnit i köket hos en av grannarna våningen ovanför mig…

Men fy vad jag blev skraj en stund igår. Skakig. Fick ringa mamma för att lugna ner mig lite.

 

Förresten så rekommenderar jag att ladda ner just SOS Alarm appen. Den är så bra att ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *