Boendestöd o kontaktperson

Igår ringde en LSS handläggare mig. Jag vill ha boendestöd och kontaktperson, så det var det vi pratade om. Hon skulle höra av sig igen om någon vecka om en tid för ett möte.

Boendestöd är bra att ha för mig nu då jag är där jag är psykiskt. Hjälp med planering av mat och att handla samt en del städning. Tillsvidare.

Kontaktperson så jag kommer ut och gör något eller ja bara träffar nån annan utöver boendestöd och daglig verksamhet. Om det så bara är att äta middag hos mig, se en film, ut och gå, fika… Jo, jag har ju M och hennes dotter men det har inte blivit mycket att ses i år på grund av hur jag har mått.

Eftersom jag har rätt till LSS så borde jag ju faktiskt utnyttja detta. Det är ju bara bra att ha lite stöd i vardagen. Jag klarar mig bra själv och har så gjort men jag vill ha en förändring och få mer rutin vad gäller städningen. Att veta vad jag ska äta varje dag och även börja äta mer än en gång om dagen… 

Denna gång är det jag själv som velat detta och ingen annan så jag tror det kommer gå mycket bättre än sist.  Jag har ju  haft boendestöd förut ett tag men det fungerade inte och kontaktperson har jag haft förr två omgångar. Skulle ha ledsagare och en kontaktperson för en del år sedan också men det sket sig, och det var inte mitt fel då alls. Jag gav upp vad gäller kontaktperson då.