Dag 01 – Om mig

Jag heter Maria, som ju många av er som läser min blogg redan vet om. Jag är född och uppvuxen i Östersund men har flyttat runt lite och bott på Rödön, i Åsele, Fåker och i Ånn.  Fyller 35 i december.

Jag har två syskon som är yngre än mig samt en mamma och två syskonbarn (min syster har två fina pojkar). Pappa dog i maj efter en tids lungsjukdom. Farmor är inte frisk och bor på boende i närheten av mig. 

Jag är tillsammans med S sen 4 år tillbaka, distansförhållande. Det är jobbigt med 50 mil emellan men vi gör det bästa vi kan av situationen och har bestämt att när vi ses så ska vi ha minst 1 vecka ihop och inte stressa en helg då och då. Vi är förlovade, ringarna vann vi via en tävling på Facebook.

Jag älskar musik och måste lyssna på musik minst några timmar om dagen. Michael Jackson, Madonna, Roxette och Britney Spears älskar jag. MJ har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Man förstår fort vem som är min favorit om man kollar in i mitt vardagsrum. I sidpanelen –> så finns några listor jag skapat på Spotify. 

Favoritfärgerna är rosa, lila, vitt, grått och svart. Det märks hemma hos mig.

Jag äger en hel del böcker. Jag läser inte alls lika mycket nu som förr men jag anser att ett hem är inte ett hem om man inte har i alla fall några böcker. Det blir som lite mysigare och personligare med böcker. Jag är lite av en allätare och läser alltså olika genrer. 

Jag har bara gått ut grundskolan, godkänt i flera ämnen men fick gå IV programmet i Järpen då jag inte var godkänd i bland annat matte. Kom in på Barn och fritidsprogrammet i Järpen men hoppade efter några månader av på grund av psykiska hälsan. 

Jag har diagnosen Asperger men många tvivlar på att det ens stämmer. Någon gång ska jag ta tag i det och göra ny utredning. Även depression, ångest, panikattacker, självskadebeteende (det har blivit otroligt mycket bättre och jag skadar mig knappt en gång om året, jag kan inte säga att jag kommit ur det än), telefonfobi…Haft en hemsk social fobi men kommit ur den självmant, känner dock av den ibland i vissa situationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *