Detta med pengar

Jag vet att jag tjatar angående detta med att ha förvaltare. MEN det finns en sak som är riktigt bra med en sån och det är att man kan lättare spara pengar. Jag har ju kunnat köpa en del jag behövt som en tvättmaskin och ny telefon och inte ta det på avbetalning. 

Jag jobbar ju inte så jag behöver tänka till lite extra vad jag lägger mina pengar på. Som sagt så har jag förvaltare, men jag vet vad jag får in varje månad och jag vet vad hyra, el (ungefär), telefon och internet går på så jag har lite koll ändå hur mycket jag kan röra mig med.

Även då jag har lite att röra mig med varje månad så läggs en del av det jag får på sparande, det är faktiskt viktigt att spara ifall det skulle hända nåt och man behöver pengar. Att kunna spara och ha pengar till oförutsägbara utgifter är nåt alla borde kunna göra. Man vet aldrig vad som kan hända. 

Kan man inte spara pengar eller om det fattas pengar och man behöver få in pengar fort så kan man ta sms lån

Jag brukade låna pengar ofta förr, men nu har jag bestämt att ett lån är endast om det är kris, om nåt hänt och jag inte har pengar på sparkontot så det räcker.  Jag tycker att det bra att det finns snabba sätt att få in pengar på, om man verkligen behöver. Slippa gå till banken och slippa vänta längre än någon timme på att få ett ja eller nej till ett lån.

2 svar på ”Detta med pengar”

 1. Smslån är absolut inte något bra, på något sätt. Man riskerar att hamna i ännu värre ekonomisk situation då man lånar måste betala extrem hög ränta pga den korta återbetalningstiden.
  Räntan kan vara flera tusen procent.

  Räkningarna går sedan supersnabbt till kronofogden och så har man en betalningsanmärkning på sig.
  Låna aldrig om man inte kan betala tillbaka, och om man kan det se då till att det är från någon vän eller familjemedlem om man har den chansen.

  Till och med konsumentverket är öppet kritiska mot Sms-lån. Ville bara kommentera detta för jag det är något jag hoppas att du eller dina läsare aldrig behöver göra och utan att veta påföljderna! <3

  Svara

Lämna en kommentar