Död tills mörkret faller (True blood)

Jag har läst en del i några dagar nu. Boken jag håller på med är Död tills mörkret faller av Charlaine Harris. Detta är första boken i bokserien som ligger bakom tvserien True Blood. Riktigt lättläst och underhållande bok kan jag tala om så jag rekommenderar verkligen dig som gillar att läsa böcker om vampyrer och även dig som gillar True Blood att läsa denna bokserie. Jag har ungefär 10 sidor kvar av boken så jag kommer förmodligen börja med bok nummer 2 (Levande död i Dallas) om en liten stund.

 

Beskrivning:

Sookie Stackhouse är inte som alla andra. I alla fall inte som någon annan i Bon Temps, den lilla håla i Louisiana där hon bor. Hon kan nämligen läsa tankar. En del skulle kanske tycka att det är en fantastisk gåva, men för Sookie har det mest inneburit problem. (Tänk dig själv att vara i en intim situation med någon du gillar, och så kan du höra vad den personen tänker om dina fel och brister.)

Men så kliver vampyren Bill in på baren där hon jobbar. Just det ja, vampyrer lever nämligen öppet bland människorna och anses ofarliga eftersom de istället för människoblod livnär sig på ett syntetiskt blod. Och med Bill förändras allt. Det är nämligen underbart tyst i Sookies huvud när hon är med Bill.

En dag mördas en av Sookies kollegor, och allas blickar vänds mot Bill. Allt var ju lugnt innan han dök upp, och han är ju trots allt vampyr.

Vampyrer och mysterier i en härlig mix, kryddat med heta känslor. Detta är bokserien bakom den populära teveserien True Blood, där bland annat Alexander Skarsgård har fått beröm för sin insats som vampyren Eric.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *