Drömmen om ett hus

Tänk vad mysigt, skönt och härligt det vore att ha ett fritidshus att åka till precis när som helst för få komma bort från lägenheten lite då och då. Att kunna ha det huset med en bra bit till närmaste grannen så man får vara helt ensam och inte behöva tänka på grannarna. För min del hade detta varit så himla skönt. Att kunna “fly” dit under sommaren och bara vara. Men då skulle det huset behöva finnas på en plats dit jag lätt kan ta bussen i så fall då jag jag ju inte ens har körkort (kommer aldrig skaffa heller). Någonstans här i Jämtland skulle det ju ändå ha blivit.

Men det är ju inte bara att skaffa ett heller, man ska ju ha råd att köpa ett eller bygga fritidshus också för den delen. Tänk att få bygga ett från grunden och kunna bestämma exakt hur man vill ha det?

Jag hade ju klarat mig bra med ett ett ganska litet mysigt hus. Ett mindre rum och kök bara.

Jag kommer aldrig kunna skaffa ett fritidshus, men drömma kan man ju alltid. Lika som jag drömt om att ha ett eget hus. Men jag vet att det hade blivit alldeles för jobbigt för mig med ett hus att ta hand om även om S också bor med mig och han hjälper till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *