En tur till akuten

Efter att ha gått hela dagen med en konstig ovanlig smärta i vänster vad så valde jag att ringa 1177. Där blev jag rekommenderad att åka till akuten eftersom blodpropp inte kunde uteslutas.

Innan jag ringde så kände jag på mig att jag skulle behöva ta mig till akuten så jag packade ner det viktigaste samt tog mig en dusch innan jag ens ringde 1177. Jag minns hur mycket jag fick vänta sist jag var på akuten och jag hade ju kunnat ha en blodpropp och då vore det ju bra om jag hade med mig det viktigaste ifall jag blev inlagd.

Jag trodde att jag skulle få vänta ett bra tag i kö innan jag kom fram på 1177 men det blev drygt 30 min vilket inte är så länge ändå.

Jag kom till akuten varpå jag fick vänta utanför vid tältet de satt upp ett tält på grund av Corona. Jag fick några frågor sen fick jag komma in till akuten. Jag blev lite förvånad att det inte ens blev nån undersökning innan jag fick klartecken att få gå in till akuten. Ungefär 5 min fick jag vänta till dess att jag fick komma in och träffa en sjuksköterska och det var ingen blodpropp. En överansträngning var det mest troliga men jag skulle komma tillbaka eller höra av mig till min Hälsocentral om jag fick ondare.

Så, detta var den snabbaste turen till akuten i hela mitt liv.

Jag är ju sådan att det ska mycket till innan jag ens söker vård och det sa jag till hon på 1177 också.

Nu kan jag slappna  avoch inte vara det minsta orolig för blodpropp i alla fall. Var inte så orolig ändå om jag ska vara ärlig. En nära vän har haft många blodproppar så den vetskapen lugnade mig en del faktiskt.

Jag fick ju en del motion idag dessutom så det var ju inte helt bortkastat.

 

Nu ska jag vila benet och äta nåt och sen blir det nog sängen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.