Fick brev från tingsrätten

Förra veckan kom beslutet från tingsrätten efter min överklagan om arvode till min före detta god man. Jag måste betala då det inte ser till hur min ekonomi är nu mot för året innan. Jag har alltså cirka 1000 kronor mindre i månaden nu tack vare pappas pension på 1400 kronor. Det är bostadstillägget som minskat, vilket jag fick veta efter ett samtal till Försäkringskassan. Jag skulle ha fått beslutet skickat till mig men det har jag inte sett röken av.

Han jag haft som god man ringde för några dagar sen och frågade mig hur det gått och vi pratade lite om hur vi skulle lägga upp betalningen. Vi kör på som jag gjort redan det vill säga han får det som blir över varje månad efter att alla räkningar är betalda. 500 kronor som minst varje månad. Dessutom får jag en lite större summa tillbaka på skatten i år och det kommer räcka till en tredjedel av det jag ska betala. Jag sa ju att det kommer att ta ett bra tag att betala av detta på 9000 kronor som han ska och han är helt med på det. Han kommer ju få det han har rätt till, bara det att det kommer ta en jäkla lång tid. Men det kommer ju gå lite snabbare ju mer jag betalar av på andra skulder också ju så klart.

Det känns ju inget vidare att få detta att betala då jag precis betalat av på förra omgångens arvode och dessutom är det cirka 2000 kronor MER nu för kortare tid.

Jag får ju göra det bästa av situationen helt enkelt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *