Försäkringskassan och bostadstillägg

Igår kväll gick jag in på Försäkringskassans hemsida och ändrade vad jag har för inkomst. I och med att jag inte längre får en tredjedel av pappas pension från denna månad så behöver jag ju ändra så jag får rätt bostadstillägg.  Jag har funderat på hur jag ska göra när det gäller att visa att inkomsten är  förändrad, men det var ju så lätt. Jag behövde i och för sig ringa mamma och fråga om det var rätt att jag valde kategorin tjänstepension.  Så nu är ju det gjort i alla fall så får vi se hur länge det tar. 

Eftersom jag fick en viss summa i 5 år från KPA efter pappas död så blev ju det en inkomst vilket gjorde att det jag fick i bostadstillägg blev lite lägre varje månad. 

Jag kommer ansöka om högre bostadstillägg om några månader annars ändå eftersom hyran ju höjts. Den har ju inte höjts så mycket men jag tycker att har man rätt till vissa saker så ska man faktiskt ta det tillvara. Just nu betalar jag ju 203 kr extra retroaktivt på hyran, vilket jag ska göra någon månad till.  Jag har ju klarat att betala hyran ändå och jag valde att skicka in för nya hyran sen då detta med retroaktivt är över så jag vet att det kommer bli rätt. Det står ju retroaktivt på hyresavin men jag vill ändå som sagt vänta.

Jag har ju som aldrig fått fixa med sådana här saker själv eftersom jag haft förvaltare i flera år och andra har överlag fått hjälpa mig och göra saker åt mig,  så det blir ju lite jobbigt eller extra jobbigt för mig då jag inte fått lära mig. Jo, jag vet att detta med Försäkringskassan och att det ska bli rätt är svårt för typ alla. Det hjälper inte att jag har vissa svårigheter heller. Men jag försöker ju fixa saker själv nu i  alla fall. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *