Första dagen

Idag var första dagen på daglig verksamhet. Egentligen skulle jag dit redan igår men det ändrades så jag sparade lite pengar samt att jag inte visste hur jag skulle må efter vaccinet. Det gick bra idag och jag trivs redan. De hade beställt två diamond paintings till mig så jag har suttit i drygt 1,5 timme med det idag och även lyssnat lite på ljudbok samtidigt. Jag ska ju vara på daglig verksamhet varje torsdag och fredag mellan 13.00 och 15.00 men det känns lite som för kort tid. Det kändes som att jag knappt hade kommit dit innan jag skulle hem igen. Jag funderar på att utöka med en -två timmar, men jag ska fundera lite på det. Jag får ju bestämma själv hur jag vill lägga upp det.

Jag fick ett jobbigt besked från Försäkringskassan i morse vilket gjorde att jag kände att jag bara ville skita i att åka iväg idag. Men jag tog mig ett hett bad, en dusch och sminkade mig och sen kom jag iväg ändå. Det känns bra att jag faktiskt inte gjort som förr utan att jag bara tvinga mig iväg.  Det om Försäkringskassan tar jag i ett annat inlägg.

Att det är så fritt där jag är tror jag är bra för mig så här i början. Jag har ju inte haft någon sysselsättning på snart 20 år så det är ju alldeles lagom.  Dessutom går bussen både dit och hem så perfekt!

Jag har gett mig DEN på att inte vara tjurig och vägra vara iväg denna gång. Jag har ju gett upp så fort förr. Just därför är det ju bra att det är så fritt så det inte är ett kafé till exempel, utan jag kan göra så gott som nästan vad jag vill då jag är dit. Hade det varit ett annat ställe med lite högra krav (inom daglig verksamhet) så hade jag nog inte kommit iväg alls idag…

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *