Gav upp! ( utmaningen )

Jag orkade inte fortsätta med LCHF utmaningen. Det beror på att jag mådde skit så jag gav upp. Mådde inte speciellt bra psykiskt så jag valde att inte fortsätta.  Innan utmaningen började så skrev jag också i den LCHF grupp jag är med i på Facebook att jag kanske inte klarar av det beroende på hur jag mår psykiskt så jag var beredd på detta. Det är bra ändå att jag klarade av 1 vecka och jag gick ju ner 2,4 kg ( mest vätska, det vet jag )! Det är ungefär hälften av vad alla skulle ha gått ner då utmaningen var över.

Det var egentligen inte svårt alls att följa utmaningens regler. Speciellt inte fastan då jag är så van redan med att ibland totalt glömma bort att äta mat. Men då jag mår skit så har jag en tendens att äta allt annat än LCHF så därför hoppade jag av utmaningen. Jag hade fortsatt och jag hade klarat utmaningen om jag bara kunde låta bli att tröstäta eller hitta nåt annat att äta om jag nu måste äta nåt då jag mår dåligt. Chips, godis och läsk är verkligen inte LCHF. Jag har inte gått upp i vikt men det känns så himla onödigt att en dag ska förstöra för det som gick så bra. I måndags sket dig sig alltså så jag avbröt utmaningen.

Blir less på mig själv som inte kan motstå att äta vissa saker några gånger i månaden. Men på samma gång borde jag vara glad att jag inte äter det VARJE dag, som förut.  Även om jag fuskar så stannar det vid choklad och chips och jag äter aldrig sådant som gjorde att min mage ständigt var dålig. Vräker inte i mig chipsen ens och ej heller chokladen. Det räcker några dagar.

Nya tag snart igen med LCHF.

Jag mår bättre psykiskt idag och jag har fått må bra i flera dagar nu. Men eftersom jag ju gjort så mycket ( jo det är mycket för att vara jag ) senaste tiden så är det inte ens konstigt att min kropp sa ifrån. Vara på stan i två timmar tar på min krafter, det kändes inte den dagen men efter några dagar kom det. 30 minuter på stan brukar räcka för mig innan jag mår dåligt psykiskt.

jag

6 svar på ”Gav upp! ( utmaningen )

 1. Tycker du är jätteduktig, och alla misslyckas ibland, bara att fortsätta igen, med det man trivs bäst med.

  Gick också ner en del med LCHF i början på 2000 men min kropp tålde inte allt det feta, pga min magsyreproblematik. För mig känns husmanskost i mindre mängd och långsamma matstunder som mest givande och då kan man variera sig otroligt mycket, vilket gör allt lite roligare.

  Bestämmer du i förväg typ veckomatsedel eller hur kör du?

  1. Eftersom jag inte vet från dag till dag vad jag orkar göra eller om jag ens orkar laga mat så blir det inte mycket planering. Jag brukar tänka innan jag ska handla vad jag ska äta på dagen jag får pengarna ( får en gång i veckan en viss summa ) och några dagar framåt- men inte alltid det blir att jag äter det jag bestämt en viss dag. Har lärt mig att handla bättre iaf och det är jag glad för. Var ju så illa tvungen haha.

 2. Trist att du har mått dåligt men bra att du mår bättre. Jag tror att en bättre idé för dig än LCHF skulle vara om du gör ett egen (kanske med hjälp av någon) lista med ”normal” mat du kan äta och försöker att inte skippa måltider, och där du även tillåter något gott på tex Lördagar.

  Med normal mat menar jag att fisk, fågel, kött, ris, potatis och pasta ska kunna ingå, frukt & grönt likaså.

  Om du inte skippar måltider så håller du igång förbränningen genom dagen och det blir mindre risk att du ska bli överhungrig och bli sugen på godis eller dyl.

  Ifall du känner att du äter för mycket mat så kan du fundera på att dricka något/några glas vatten innan maten och försöka äta långsammare. I annat fall skulle jag rekommendera att dricka vatten efter maten istället.

  Jag tipsar även om mjölk även om det skrivs dåligt om mjölk ibland, kalcium hjälper till med fettförbränningen. Och sen tipsar jag även om nötter som en sorts ”snack” kan vara saltade även om att dra ner på salt är något du kan fundera på om du skulle få i dig mycket sånt annars.

  Det kan givetvis vara en utmaning att äta ”normalt” och inte skippa måltider också, men din utmaning i det här, vilket inte är en diet skulle snarare vara att försöka hålla igång och röra på dig, fortsätta med promenader osv.

  Och en annan utmaning skulle vara att fastän du tillåter dig själv något gott på Lördagar (eller valfri dag) så kan du även skippa det tills nästa vecka, ifall du sen har valt Lördag och inte äter något gott då och sen mår dåligt på Onsdag och äter något gott då så kan Onsdag vara din nya ”fusk-dag” för nästa gång osv.

  Tanken med det är att då ska du inte behöva må dåligt eller anklaga dig själv över att du mår dåligt, det blir för mycket dåligt då liksom.

  Angående måltider så rekommenderar jag utöver frukost, lunch och middag även 2 mellanmål eller så, tex en frukt och en näve nötter eller bär.

  Ha det bra 🙂

  1. Bah jag hade ju ändrat ett till en egen högst upp, var ju på väg att skriva något annat och ändrade det sen när jag skrev som jag gjorde QQ

  2. Min mage och kropp mår bäst av LCHF så kör på det, fast kanske inte helt fullt ut. Men jag kommer tillåta mig en del snedsteg ibland och inte må dåligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *