Handlar mat online

Jag brukar ju handla från Ica med hemleverans en-två gånger i månaden. Denna gång tänkte jag äta upp det som finns i frysen innan jag handlade igen eftersom jag faktiskt har mat. Eller ja, det är mest wokgrönsaker och lite kyckling och något mer jag har. Jag hade ju tänkt vänta dessutom till dess att allt dragits för räkningarna.

Denna gång blev det bland annat billig nötfärs och då kan jag ju göra biffar och köttfärssås eller annat på det som kommer räcka ett tag. Jag hade ju tänkt redan i helgen att jag ska hålla utkik efter bra erbjudande på just köttfärs på antingen ”min” Coop eller Ica så det blev ju bra ändå. Men, som vanligt handlade jag mer än jag egentligen behövde. Jag behöver ju inte handla mer än något extra nu ändå.

Men, eftersom Ica hade bra erbjudanden på sådant jag oftast köper när jag faktiskt lagar mat så fick det bli en beställning idag med leverans imorgon eftermiddag.

Jag har levt på färdiga frysta rätter ett bra tag nu då jag faktiskt inte orkat med att ens tänka på att laga mat, därav ”när jag faktiskt lagar mat”. Nu har jag börjat få tillbaka orken och lusten att laga mat, om det så bara är något enkelt som att steka lite korv och koka snabbmakaroner.

Samtidigt är det ju inte så kul att laga mat då man är ensam men även så är jag lite less nu på dessa färdiga frysta rätter och jag har dessutom en tendens att alltid köpa samma rätter varje gång också.

 

Jag tycker det är så skönt att kunna handla online och få det hem och ställt utanför dörren. Slippa bära tungt. Det känns även för mig lättare att kolla på en hemsida än att gå in på en butik överlag. Det är som då jag vill köpa en bok, att handla online är lättare då jag blir så yr i en bokhandel av någon anledning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *