Jag är Ozzy

Beskrivning:

Han har levt hårdare än de flesta. Tagit fler droger. Druckit mer sprit. Ständigt varit otrogen. Levt lyxliv och fattigmansliv. Träffat varenda kändis värd namnet. Och nu har han skrivit om hela den cirkus som varit och är hans liv …

”Man har sagt en del galna saker om mig genom åren som ’Han bet huvudet av en fladdermus.’ Japp. ’Han bet huvudet av en duva.’ Japp. Men så hör jag saker som ’Ozzy skulle uppträda i går kväll men han vägrade sätta igång förrän han bitit av huvudena på femton hundvalpar.’ Jag, döda hundvalpar?! Jag älskar hundvalpar och har arton av dem hemma. Fast jag har dödat några kor i mitt liv, det har jag. Och kycklingar

Fast alla galna saker jag gjort hemsöker mig. Varje dag i mitt liv har varit en händelse. Jag har tagit dödliga doser av droger och alkohol i 30 års tid. jag har överlevt ett flygplan som körde in i mig, självmordsöverdoser, anklagelser om mord Och så dog jag nästan en gång när jag körde över ett gupp i marken med min fyrhjuling i snigelfart.

Människor frågar mig hur jag kunnat överleva och jag vet inte vad jag ska svara. Om man hade radat upp alla ungarna på min gata där jag växte upp och frågat vilken av oss som skulle bli 60 år, ha fem ungar, fyra barnbarn och hus i Buckinghamshire och i Bevely Hills, inte fan skulle man satt några pengar på mig. Men här är jag, beredd att berätta min historia, med mina egna ord, för första gången.”

Black Sabbath bildades i Birmingham 1968 av Ozzy Osbourne (sång), Tony Iommi (gitarr), Geezer Butler (bas) och Bill Ward (trummor). Bandet blev känt för sina skandalösa uppträdanden och skapade något helt nytt i musikbranschen med sitt tunga beat och texter fyllda av ockultism. Deras skivor, till exempel Paranoid och Sabbath Bloody Sabbath, sålde guld- och platina många gånger om på 70-talet och de rankas som tidernas näst bästa hårdrocksband, bara slagna av Led Zeppelin.

 

 

Mina ord om boken:

Senast lästa bok är Jag är Ozzy av Ozzy Osbourne. Tidigare har jag läst hans frus bok, Extreme. Jag tyckte det var kul att få läsa från bådas sidor hur det var då dom träffades.

Jag har egentligen aldrig varit nåt fan av Ozzy eller Black Sabbath, men efter dokusåpan The Osbournes så blev jag lite nyfiken. Att jag fann en bok av både Sharon och av Ozzy var ju då riktigt kul. Det var intressant att få läsa om bådas liv, både innan dom träffades, under tiden hans missbruk var som allra värst (tillex 25 Vicodin om dagen, starka värktabletter) samt hur det kom sig att det blev en dokusåpa med deras familj i huvudrollen.
Boken var väldigt rolig emellanåt, man kan inte låta bli att skratta högt åt vissa saker. Vissa saker han kom på han skulle göra. Eller som då detta med fladdermusen som han trodde var en leksak, som någon hade kastat upp på scenen. Man skrattar men man blir ändå lite äcklad.
Han är ju lite speciell denna herre.

Jag gillade boken, kunde knappt släppa den så den blev utläst snabbt. Jag måste se till att skaffa fler biografier, jag har dock två som jag inte läst än som jag ska ta mig ann framöver.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *