Julafton -22

Denna julafton blev så mycket bättre än jularna som varit hitills efter pappas död. Jag har ju varit helt ensam, tyvärr. Trodde att det skulle bli så i år igen. 

Min bästa vän och hennes 1,5 åriga lilla tjej kom vid 15 tiden och stannade sen i flera timmar. När de kom så hjälpte jag S av med ytterkläderna (hon är så duktig som hjälper till själv numera) och efter ville hon upp i min famn med en gång. Lilla goungen!

Vi åt, pratade, lät S smaka på det mesta (hon gillade allt och speciellt rödbetsallad, ägg och leverpastej), öppnade paket. S fick sina paket först sen öppnade jag och mamman våra som vi gav varandra. Vi fick inte öppna själv… S skulle vara med och riva haha. Jag tyckte det var lite roligt att vi hade liknande tanke då vi köpte till varandra: bad/dusch.. Hon fick två 4 pack med små badbomber av mig och jag fick en liten presentförpackning med duschgel och body butter. Jag ska tydligen få något mer också, något mer personligt. Fick pengar av min bror och en annan vän via Swish. Julklapp av mamma fick jag redan då jag fyllde år, ibland vill jag ha alla pengarna på min födelsedag och ibland uppdelat. Jag fyller ju inte så långt från julen ändå.

S fick en liten elefant i trä som man kan dra med sig med ett snöre. Den julklappen verkade vara den bästa hon fick i år. Hon gick runt med den ett bra tag och hade sååå roligt med den. Jag filmade henne två gånger. Det känns ju alltid så kul när man köper nåt till ett litet barn och så blir det så uppskattat. Hon fick en Diddi mjukisdjur också av mig. Hon hade redan en sådan sen tidigare, men två gör ju inget.

I mitt så kallade balkongrum så har jag en matta ihoprullad och som har legat där ett tag nu. S hittade den och satte sig på den och lekte att hon red en häst. Så himla gulligt!

I vardagsrummet har jag ju en del saker som kan välta om S tar tag i det. Hitills har det gått bra men på julafton så åkte min ljusstake som står på golvet.  Den kan inte gå sönder alls, mer att golvet kan ta skada men mina golv ser hemska ut redan.

Är lite förvånad att inget mer åkt. Jag är dessutom sån att jag inte bryr mig så mycket om något skulle gå sönder om det beror på ett litet barn. De vet ju inte bättre. Speciellt en 1,5 åring.

Mina högtalarna har fått vara ifred även om hon tänkte klättra upp på dom två gånger. Men inget petande där det inte ska petas. Jag har små högtalare som står på golvet. 

En stund så tittade hon på tv och så började hon snurra runt runt för att stanna och gå få stegen till mig och krama mitt ben haha. Hon är så go! 

Min bästa julafton på länge. Jag är så glad att de kom hem till mig. Vi delade på kostnaden av maten, jag drog bort lite extra faktiskt för att vara lite snäll. Hade beställt med leverans från Ica och passade på att handla lite annat med. Jag drog bort allt som inte var julmat samt lite annat och sa en mindre summa än jag först fick fram då jag räknat ut kostnaden. Det blev ju en hel kvar av maten så jag tyckte att det var bättre att dra bort lite extra. 

Ingen riktig ordning på bilderna bara. Hennes tallrik fick ställas lite längre in på bordet ett tag, ja ni fattar varför. Vi drack julmust ur vinglas. Ingen alkohol när barn är med, inte hos mig! 

kall mat

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *