Läst bok: En man som heter Ove av Fredrik Backman

 

En man som heter Ove -jilina.se

Beskrivning:

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.

 

Vad jag tyckte:

Åh vad jag älskade den här boken. Kommer definitivt köpa Fredrik Backmans andra böcker. Då jag väl bestämde mig för att ta och läsa ut boken så kunde jag inte helt enkelt lägga ifrån mig den! Kan inte låta bli att tycka lite synd om Ove dock. Ni som läst boken förstår vad jag menar. Alltid är det NÅT som kommer ivägen för det han tänkt göra.  Jag skrattade faktiskt högt några gånger. Den enda andra bok jag skrattat högt åt är Hundraåringen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *