Livstid av Liza Marklund

Beskrivning:

 

– Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag

.- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.

Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus.

När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia.

Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander. Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.

Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna.
Till slut återstår två grundläggande frågor.
Om Julia ljuger: Var har hon gömt Alexander?
Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?

Livstid är en thriller om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten – och barnen.

Den är en direkt fortsättning på Nobels testamente.

Mina ord om boken:

Nu har jag verkligen kommit igång med läsningen igen märker jag. Så kul! Jag har saknat det.

Senaste boken jag läst ut är Livstid av Liza Marklund. Boken kom ju för en del år sedan
men tack vare att jag inte har haft mycket till läslust så har jag haft den och hennes senare två böcker ( En plats i solen och Du gamla, du fria) liggandes. Jag tog tag i Livstid för några dagar sen efter att ha lagt undan den bok jag höll på med då, Bronsåldersmordet. Den senare var ju inget för mig som jag skrev i ett tidigare inlägg.

Livstid var som Marklunds böcker brukar vara det vill säga väldigt lättsam. Men man behöver ju sådana böcker ibland också, iallafall jag.

 Bildkälla och bokbeskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *