Madonna

Fick en bok av mamma idag som hon köpte på bokmässan. Madonna av Lucy O’Brien. Jag har inte den boken sen innan så jag blev så glad så. Madonna har jag älskat sen jag var liten. Ska bli mycket intressant att läsa boken framöver.

 

Beskrivning:

Hon är en av världens största popikoner och den kommersiellt mest framgångsrika kvinnliga artisten någonsin. Genom sin trendkänslighet och förmåga att ständigt förnya sig har Madonna under nästan tre decennier toppat hitlistorna. I en omfattande och väl underbyggd biografi går musikjournalisten Lucy OBrien till botten med fenomenet och privatpersonen Madonna. Vi får följa stjärnan från de tidiga, svåra uppväxtåren i Michigan, USA, via tiden som kämpande ung dansare i New York, genombrottet med Like a Virgin 1984 och fram till den omdebatterade adoptionen av sonen David förra året. Fram träder bilden aven komplex personlighet, manifesterad i ständigt nya inkarnationer som vamp, discodrottning, kvinnlig shaman och nu senast brittisk slottsfru. I sin jakt på den sanna Madonna har författaren intervjuat ett stort antal personer som känt och arbetat med stjärnan från musiker och producenter till vänner och skolkamrater. Boken innehåller dessutom ingående analyser av Madonnas musik och hennes unika sätt att använda sig av film, foto, teater och dans i sitt arbete. Boken innehåller ett åttiotal foton, varav flera är tidigare opublicerade.

Lucy OBrien är musikjournalist och har bland annat skrivit för NME, Q och Mojo. Hon räknas som en auktoritet på området kvinnliga artister och har tidigare gett ut biografier över Annie Lennox och Dusty Springfield samt den prisbelönta bästsäljaren She Bop en kvinnornas pop- och rockhistoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *