Mitt nya liv, tankar och funderingar.

Jag har ju börjat bada varje dag igen. Till stor del för att jag tror att jag kommer återgå till hur det var för dryga halvåret sen då jag inte duschade eller badade nånting alls på flera veckor. Jag vill verkligen inte hamna där igen. Förebyggande eller vad man ska kalla det. Men sen så är det ju så skönt att ligga i ett skumbad och ligga och läsa i någon timma eller två.

Jag vill ha god hygien. Vem vill inte det egentligen?  Anledningen till att jag hade så dålig hygien ett bra tag i fjol var för att jag mådde så dåligt psykiskt. Ser jag tillbaka på det så inser jag att jag måste ha mått mycket sämre än jag trodde just då.

Den 25 ska jag till läkaren. Jag tänkte ta upp detta med att jag så ofta har så svårt att somna, ligger och tänker och grubblar för mycket. Ibland sover jag inte alls och då jag inte sover beror det på att jag är rädd för att somna. Jag har dock haft svårt för att somna i många år. Har alltid legat och vridit och vänt på mig i flera timmar. Dock så sover jag oerhört bra då jag väl har somnat.  Jag skulle alltså ha fått nåt som hjälper mig att somna.

Nåt jag måste börja med också är detta med rutiner. En rutin har jag ju redan och det är ju detta med badandet/duschandet. Måste se till att ha som rutin att gå och lägga mig före 0.00 varje kväll, kliva upp samma kväll – det skulle nog göra en del för mitt psykiska mående. Jag måste även få till en rutin då det gäller ätandet. Som det är nu äter jag då jag är hungrig, jag äter alltså ingen frukost, lunch eller middag vid utsatta tider. Ibland kan det bli att jag inte ätit nåt eller för den delen inte ens druckit nåt på en hel dag. Jag måste också se till att börja dricka vatten. Jag kan inte fatta att jag är så dålig på att dricka vatten som jag är, det är nåt jag varit dålig på i massa år också.

Jag hoppas att detta år kommer det att bli en vändning för mig. Det började ju i somras i och med att jag fick kontakt med psykiatrin igen, träffade en läkare där och även fick ( samma dag jag träffade henne första gången) en medicin utskriven.

Då det gäller medicinen så har jag pratat med Micke om att jag kanske borde antingen testa nån annan eller om jag skulle få dosen ökad. Återstår att se vad den läkare jag ska till den 25 säger och tycker då det gäller just medicinen samt detta med min sömn.

Som min kära pappa sagt till mig flertalet gånger så tror han att jag inte skulle klara av att vända dygnet rätt igen helt och hållet utan någon hjälp, jag börja tänka att han nog ändå har rätt. Jag menar, kolla bara hur ofta jag har försökt och misslyckats!!

Jag känner ingen oro för hur jag ska ta mig till läkaren, får skjuts dit. Redan fixat. Hon som var till mig från LSS i måndags kommer och hämtar mig med bil 45 min innan. Perfekt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *