Möte med LSS + lägenheten

På fredag får jag besök av en från LSS, har träffat den kvinnan några gånger tidigare.Även en av dom som var till mig för några veckor sen kommer vara med på mötet. Vi ska prata om en eventuell städhjälp. Städhjälp hade underlättat för mig väldigt mycket vad gäller mig och mitt psykiska mående. Det är ju som en ond spiral eller vad jag ska säga. Jag mår dåligt = orkar inte ta tag i typ nåt, änn mindre städa. Det blir stökigt = Jag mår dåligt av det stökiga men orkar inte ta tag i och städa. Jag ska vara glad att jag har tillgång till LSS även då jag för drygt 7-8 år sen var väldigt emot den hjälp jag blev erbjuden. Nu har jag börjat lära mig fördelarna.  Jag har Asperger, en väldigt mild version eller va man säger. Därför har jag tillgång till LSS.

Kvinnan från LSS som kommer till mig träffade jag första gången i samband med att jag flyttade hemifrån. Jag flyttade då direkt till ett gruppboende där jag hade egen lägenhet, egen ingång. Jag vantrivdes där men det som fick mig att på egen hand börja leta efter annat boende var att jag börja få massa klagomål från en ny granne. Oftast var det inte mig störandet kom ifrån utan en av dom andra grannarna. Jag mådde för dåligt och visste inte om jag ens vågade lyssna på musik som jag då brukade göra via vanlig stereo så ja, det blev att jag flyttade till min nuvarande lägenhet. Jag vantrivs lite även här om jag ska vara ärligt, men det är nog mest för att jag under dessa 3 år och lite till inte alls fått till det nåt bra. Jag älskar ju att hålla på att pyssla och fixa egentligen, men ja jag har ju inte mått sådär jättebra under den tid jag har bott här och därför har jag inte gjort mycket alls för att få till en mysig lägenhet.

Jag har skrivit det förr men jag skriver det igen. Jag måste få det omtapetserat, nya luckor och lådor i köket, nytt golv typ i hela lägenheten. I och med att jag har det som jag har det med att komma ut, dvs typ aldrig kommer ut, så har det inte blivit så att jag kunnat ta mig iväg till Östersundsbostäder och fixa med papper och sen kolla efter tapeter. Jag har ju full fond på den här lägenheten. Jag behöver en ny sovrumsdörr också, den har jag slagit en del hål i med en mindre planka för nåt år sen. Det var i samband med ett av mina s.k  utbrott. Jag brukar ju inte gå lös på dörrar och väggar men då gjorde jag det. Aldrig mer säger jag! .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *