Onödig tid

Jag sitter väldigt mycket vid datorn på dagarna och när jag inte sitter vid datorn så blir det telefonen. Facebook, Instagram, TikTok, diverse spel. Det är lite väl mycket egentligen och tid som jag borde ägna åt annat som till exempel städning, tvätta, ut och gå på promenader, träffa de få vänner jag har…

På kvällarna då jag har lagt mig så kan jag ligga och spela några spel i några timmar, Candy Crush och Harry Potter är favoriter. Det är egentligen galet mycket tid jag lägger ner på spelandet på telefonen faktiskt. Den tiden hade jag kunnat lägga på annat istället. 

Jag har börjat minska på tiden jag sitter vid datorn. Förr kunde jag spela onlinespel i dygn i sträck och det klarar jag inte av alls nu. Jag måste ju sova! 

Jag har funderat på att börja ha en dag för städning och tvättande – till att börja med. Få en rutin på det. Som det är nu och har varit i många år så har jag städat då jag känt för det och det kan då gå flera veckor mellan. Jag brukar ta ett rum i taget och orkar jag inte mer en dag så blir det ett annat rum en annan dag. Men städning är ju något jag måste bli bättre på, inte hur jag städar utan hur ofta. Jag är ganska grundlig när jag faktiskt väl städar. 

Jag har egentligen som inga rutiner på mina dagar. Förutom då dagarna jag är på daglig verksamhet. Dit kommer jag vid 13 och så går jag in på mitt rum och sitter med min diamond painting i ungefär 30 minuter till dess att det är fika. En gång i veckan är det musikkryss under fikat också. Sen återgår jag till min diamond painting. Tiden går verkligen fort då jag är där. Jag har ju tänkt utöka tiden och dagarna på dv i år. 

Jag borde verkligen skapa mig mer rutiner och då ha en tidrapportering, för min egen skull kanske. Tänker att det inte bara kan behövas på ett arbete. 

Med mina diagnoser hade det ju kunnat vara bra tror jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *