Packning och ändrad inkomst

Den här dagen hade ju kunnat vara bättre. Först inser jag att jag inte kommer få mer utbetalt från KPA Pension (en del av pappas pension) så jag kommer ju ha 1600 kr mindre i månaden så jag fick panikattack. Jag loggade in på internetbanken och såg inte att det fanns en kommande utbetalning från KPA, endast Försäkringskassan. Så jag loggade in på KPAs hemsida och läste att det inte blir mer utbetalningar. Jag visste ju att den dagen skulle komma och borde fattat det var nu i juni eftersom jag fick första utbetalningen juni -18 och sen skulle jag få i 5 år. 

Sen då jag skulle se om det blir bra att lägga min dator i resväskan så ser jag att väskan har börjat gå sönder så den vågar jag inte använda när jag ska iväg.  Denna väska har jag haft en del år nu så jag är inte förvånad att den börjat gå sönder. Den går ju att använda men litar inte på att den ska hålla… Tänkte att om det blir bra att lägga datorn i denna väskan så slipper jag släpa på datorväskan. 

Jag har hittat en annan svart större väska som jag har packat i istället. Den har jag haft i många år nu men knappt använt. Nästan bättre med denna ändå känner jag. Datorn kommer jag ta med mig och det blir ju i datorväskan ändå nu.

Sen insåg jag ju att jag måste in på Försäkringskassans hemsida och ändra angående min inkomst så jag får rätt bostadstillägg. Så det kanske blir lite mer utbetalt i bostadstillägg. Tänk att jag har mer koll på det där än vad min före detta förvaltare hade som orsaka så jag blev återbetalningsskyldig. Jag försökte ändra på beslutet men det gick inte.  Jag fick hjälp att betala den där skulden tack och lov. 

Jag har ju en del skulder (vilket jag ju har varit öppen om) och jag fick panik då jag insåg att jag blir av med inkomsten från KPA. Men om jag ser till att betala den minsta summan på alla ställen varje månad så kommer det fungera. Det kommer ta lång tid att hamna på 0 och räntorna är ju inte direkt låga på vissa.  Jag måste även se till att ha en matbudget, vilket jag är kass på. Huvudsaken är att jag inte kommer hamna hos Kronofogden igen.

Det är ju mitt egna fel att jag kanske har lite pengar kvar att röra mig med varje månad.  Jag satte mig och räknade lite tidigare under dagen och om jag räknade rätt så har jag mer över än vad jag trodde. En del tog jag i lite extra då några räkningar kan variera månad för månad. 

Det kommer ordna sig med ekonomin på ett eller annat sätt och ju mer jag betalar av på skulderna desto mer kommer jag ju ha kvar. Fortsätter jag på dv så har jag ju en liten extra summa där också varje månad. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *