Personlig assistent

Jag har ju autism eller,  ja diagnosen är Asperger men det ligger inom autismspektrat numera och jag gillar inte att använda ordet Asperger längre. Jag går på daglig verksamhet då det är det enda jag klarar av, knappt ens det vissa dagar. Så jag har ju träffat några som också är där som har mycket större behov än vad jag har.  Jag har ju inget behov av personlig assistans men jag vet att många som går på dv har behovet av en om det så är på både dv och eller boende. Ibland kanske ingen mer än personalen på dv behövs beroende på vad personen behöver hjälp med ju.  Första stället jag var på inom dv så var det två som hade behov av hjälp mest hela tiden varav en hade en personlig assistent med sig hela tiden. Detta var för 20 år sedan nu drygt. 

Jag tycker det är toppen att det finns personer som vill jobba med och hjälpa de personer som inte klarar sig själva vad gäller allt eller diverse andra saker. Jag vet dock om att det är en brist på personliga assistenter (precis som inom annat som kontaktpersoner, ledsagare..).

Det finns flera som söker personlig assistans och vill du jobba som det så kan du kika in här –  Personlig assistans Uppsala . Jag hade ju själv inte klarat av ett sånt arbete med den “problematik” jag har. Jag har ju dock velat jobba inom vård om jag faktiskt orkat med detta. Det är nåt jag fått från pappa och mamma. Jag är intresserad av vård och läser gärna om olika sjukdomar eller funktionsnedsättningar etc. 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *