Rent vatten

Tänk vad bra vi har det här i Sverige, där vi kan dricka vatten direkt från kranen utan att riskera bli sjuk. Vi tar det bara för givet.. att gå till köket, öppna kranen och fylla ett glas med vatten när vi är törstiga. Jag är dock är väldigt dålig på att dricka vatten men jag försöker att ändra på det. Jag har även ofta köpt vatten på flaska, vilket ju faktiskt är så onödigt då vattnet vi har här är så bra så man egentligen inte behöver köpa det.

Men vattnet vi får ju inte direkt till våra kranar utan att det behöver bli renat  först vilket kan göras med till exempel ett påsfilter

Jag minns för en del år sedan, eller ja 2010 var det,  då vattnet här i Östersund inte fick drickas utan att koka det först eftersom många hade blivit sjuk i magsjuka på grund av parasiten cryptosporidium. Det gick till och med ut ett VMA. Det var runt då jag faktiskt fattade hur bra vi har det i Sverige med vattnet och att vi bara tar det för givet att det ska gå att dricka. Jag drack aldrig vatten då så jag kände mig inte orolig över att bli sjuk.  

Har du någonsin tänkt på hur mycket det jobbas med att vårt vatten ska vara så rent som det faktiskt är? Hur mycket det är som ligger bakom? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *