Så enkelt får du den perfekta uteplatsen!

Nu när våren snart är på väg börjar det bli dags att förbereda vårt favoritställe – uteplatsen. Finns det någon härligare samlingspunkt på ljumma sommarkvällar? Kanske vi tänder grillen, läser en bok eller bara sitter och umgås en stund. För att vårt midsommarfirande ska bli precis som vi tänkt oss är det nu vi ska börja planera: är utemöblerna i ett bra skick eller behöver de kanske målas eller få nya kuddar? Behöver trädäcket oljas in eller golvet på balkongen fräschas till? Något som verkligen gör skillnad är dörren som tar oss till uteplatsen – föreställ dig för en sekund att du hade en skjutdörr, en dubbeldörr eller en glasdörr med spröjs!

Vad ska man tänka på när man väljer dörr till uteplatsen?

Det viktigaste du måste se över när du ska välja ut en ny balkongdörr eller altandörr är att den passar in med resten av fasaden. Det är viktigt att den har samma stil som resten av huset, framförallt övriga dörrar och fönster, annars kommer den att se opassande ut och du kommer inte att bli nöjd med resultatet.

Glasdörrar är något som är väldigt populärt till uteplatser, de ger ett maximalt ljusinsläpp och får vårt hus att verka rymligare. De gör att balkongen eller verandan känns som ett extra rum, inte sant? Om du väljer energiglas i dörren kommer du dessutom att kunna dra ner lite på värmekostnaderna på vintern, tack vare den effektiva isoleringen. Här kan du läsa fler tips för att slippa drag och alltid ha det varmt och behagligt inomhus:

https://www.resume.se/native/kallt-i-lagenheten/

Dekoration för hög mysfaktor

När du nu har en snygg entré till uteplatsen och dina utemöbler är fina och bekväma, behöver du bara lite dekoration för att få den där riktigt hemtrevliga och inbjudande känslan. Detaljer du inte får missa är växter och bra belysning.

Inget förhöjer en balkong eller veranda så mycket som gröna, prunkande växter i vackra krukor. Blanda gärna stora och små plantor, vissa med blommor i färger du gillar och andra med bara fräscha, gröna blad. Om du väljer vintergröna växter som tål att stå ute året runt har du som en bonus ett extra fint ställe att ha julbelysning på!

Ljusslingor passar perfekt på alla typer av uteplatser, det finns mängder av varianter som drivs med en liten solpanel så att du aldrig behöver bekymra dig över att slå på eller av dem. Små lyktor ger också en riktigt gemytlig atmosfär som varken du eller dina gäster kommer att vilja lämna i första taget.

1 reaktion på ”Så enkelt får du den perfekta uteplatsen!”

  1. Pingback: Saker att tänka på när du ska köpa nya ytterdörrar - Strandgatan Tjugo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *