Så onödigt

Jag vet inte om jag kommer kunna sova alls inatt. Min förvaltare gjorde så att jag fick en panikattack på grund av ingenting alls, på grund av nåt som inte ens stämde. Jag fick nu ikväll veta att jag och syskonen ska betala skulderna som pappa hade då han dog, dödsboet skulder alltså. Men det stämmer tydligen inte fick jag veta av min syster kort efter att jag läst sms:et från förvaltaren och frågat min syster på messenger. TÄNK om förvaltaren kunde kommit med det lite tidigare så hade jag ju haft chans att få sova inatt i alla fall. 

Det VAR nära att jag skadade mig själv. Det ska jag inte ljuga om. Men jag ”kvävde” den känslan, för det är inte värt att skada mig själv på grund av detta med pengar, inte alls värt egentligen oavsett vad.

Men jag tror att ordet DÖDSBO triggade mig, att det var det som låg bakom att jag fick panikattacken lite tidigare. 

Sen är jag ju så mån om att inte ha skulder och eventuellt hamna hos fogden igen, att ens få en påminnelse på en faktura får mig att få ont i magen nu.

Skulden som vi skulle stå för och betala skulle tydligen betalas senast 5/11. Men det kommer ju ordna sig, som min syster påminde mig om så ärver man ju inte skulder.

Nu ska jag ta och fortsätta se lite film (Hajen) sen får jag se vad jag ska sysselsätta mig med. Jag kanske kan få sova lite ändå till slut.

2 reaktioner på ”Så onödigt”

  1. Nej, tack och lov, ärver man inga skulder i Sverige – bara tillgångar, men ev tillgångar går först till att lösa ev skulder i de fall det finns. När pappa dog hade han ganska ”generös” lån hos banken så banken fick ta hans hus och vi fick ta allt lösöre för det såg de inget värde i… då fick vi i alla fall minnen och lite bra att ha saker. Banken gjorde en förlust i den här uppgörelse men risken låg hos dem från början… annars hade vi stått med lite över 800 tusen i lån ?

    1. Blev ju lite konstigt och rädd då det var enligt kronofogden då vi barn skulle dela på och betala skulden som fanns där. Vet ju att man inte ärver skulder så blev ju som sagt konstigt där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *