Snälla ni!

Jag faktiskt tacksam i år  för att jag är så van att vara hemma jämt och dessutom inte har några problem med det. Jag trivs bra så, men det är ändå ensamt. Jag riskerar få tillbaka min sociala fobi men hellre det än eventuellt dödssjuk. Det har börjat ta emot lite för mig att ens gå ut med soporna, men det är inte alls så illa att jag får panikattacker bara att ha handen drygt 5 centimeter ovanför dörrhandtaget.

Jo jag har varit ut. Men att vara till tandläkaren var ett måste för mig. Hade jag väntat ett tag till hade jag fått ont och behövt rotfyllning istället. Avbokade dessutom ena tiden då jag var dålig, extremt trött och hade feber.

Annars håller jag mig hemma, förutom att vara ut med sopor då men det är ju något av ett måste.

Insåg att jag kan handla på faktura från Ica dessutom så det underlättar en del, då kan jag få maten levererad hem och direkt till min dörr. Ja, det kostar ju att ta hemleverans men så är ju Coop nära mig ganska dyr så dessa 99 kronor som det kostar att handla från Ica gör mig inget. Jag handlar ju så klart inte för mer än vad jag har råd att betala sen då fakturan kommer. Jag har handlat mat online en hel del i år och jag tycker det är så skönt att få kunna göra så.

Jag önskar fler kunde ta sitt ansvar och inte leva på exakt som vanligt.

Det är inget måste att träffa vänner och festa eller gå ut och dricka nu till exempel. Eller gå i butiker och shoppa. Resa utomlands? Är ni helt dumma? Bara för att det går så måste man inte.

Det är en pandemi och antalet sjuka ÖKAR väldigt mycket just nu…

2 svar på ”Snälla ni!”

 1. Håller med dig! Har träffat mamma 2 gånger i år, tidigt i våras innan man visste hur illa det skulle bli. Normalt åker jag och sonen hem till henne minst 1 gång/månad så saknaden är stor för alla men nu är det så här det är.

  Krogen går jag inte på, dricker inte alkohol offentligt (knappt ens hemma) och har inget stort behov av sociala kontakter. Åker och handlar mat, men har inte varit på nåt köpcentrum sen i februari tror jag och det gör mig inte ett dugg!

  Har inte ändrat mycket i och med restriktionerna eftersom jag levde som de säger även innan… skillnaden nu är att jag slipper hitta på ursäkter när nån frågar om man ska umgås ?

  Sonen lämnas/hämtas utomhus på förskolan, alla avstånd följs. På mitt kontor är jag själv så jobbet kan jag fortfarande sköta och dit och hem åker jag själv i egen bil.

  Folk som ”måste” få festa, åka utomlands osv provocerar mig och när de sen dessutom gråter ut i media att buffén på Gran Canaria inte var lika bra som tidigare vill jag helst skrika ”sitt ner och håll käften! du ska varken resa utomlands eller äta buffé just nu!” De personerna hindrar mig från att träffa min mamma, syskon och släkt i Värmland ?

  Svara
  • Jag hade så gärna velat åka till pojkvännen som bor 52 mil från mig, men jag hoppar det i år just pga pandemin. Vi ser till att ses när det är bättre istället. SÅ läser man om alla som lever på som vanligt.

   Nä jag lever på som förut också med skillnaden att jag inte går till Coop nära mig mer än nån gång i veckan för lite extra småköp ibland annars handlar jag från ICA och får hem det till dörren.

   Ska jag nånstans måste jag ta bussen. Tur nog har jag ju inget jobb eller är på daglig verksamhet. Hade jag dv hade jag ändå fått vara hemma nu då det är stängt helt nu.

   Svara

Lämna en kommentar