Stängt och testat mig igen

Jag fick sms från dagliga verksamheten i morse. All daglig verksamhet är stängd från 26/1 till 28/2 på grund av den stora smittspridningen. Jag är faktiskt inte ett dugg förvånad att det blir så här. Jämtland/Härjedalen har haft väldigt många fall senaste två veckorna. 

Det har varit stängt denna vecka också men öppet idag. Jag valde att stanna hemma då jag väntade på att få hem ett Covid test. Jag har känt mig lite konstigt senaste veckan och haft jobbigt med andningen. Det är inte astma och inte heller ångest. Så, jag tänkte att det var lika bra att testa mig. Jag bokade hemleverans av test i måndag och idag fredag var den enda lediga tid som fanns. Det märks att många vill testa sig nu. Detta är tredje gången jag gör sånt test och det gick ju fort att göra så taxichauffören som kom med testet satt ute och väntade på att jag skulle bli klar, annars har de åkt vidare och kommit tillbaka någon timme senare.  Jag är så tacksam för att man kan få hem test så här och speciellt när man inte har någon som kan hjälpa en att hämta på apotek eller har en bil.

 

Har jag inte Covid och jag fortsätter ha lite jobbigt med andningen när jag känner mig frisk så ska jag be om läkartid. Jag är ju överviktig så det kan ju bra att kolla upp. Dessutom hade ju pappa en lungsjukdom, fast den är inte ärftlig och mycket ovanlig och risken att jag ens skulle få den är minimal om än obefintlig. Men jag blir ju lite orolig. Jag är i alla fall så van med astma och ångest så jag vet att det inte är något av detta.  Jag har bra kondition normalt men sista två gånger jag varit till Coop nära mig (tar 5 min att gå dit) så har jag behövt stanna och vila.  Jag har självklart inte varit iväg alls till affären denna vecka. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *