Strul med internet

Jag har sen natten till fredag hållit på att försöka få igång mitt internet igen. Det har inte gått alls. Jag har ju testat med allt förutom felsökning genom att koppla in nätverkskabeln i datorn. Jag har inte så jag kan koppla in en nätverkskabel och därför har jag inte ens bemödat mig med att ringa till Universal som är min internetleverantör, jag vet de skulle be mig att göra det.

Nu först  för en stund sedan då jag kom på att jag ska ju kolla på baksidan av min router där det står vad den heter och vilket lösenord den har efter att jag gjort en hel omstart, den nollställs ju. Tar kort på lappen på baksidan, letar upp namnet på routern i listan med nätverk på datorn, loggar in och kan göra ny installation. Så jäkla enkelt var ju det.

Jag  hann med att beställa en ny router i ren frustration, men är glad jag fick igång den jag har redan. Den nuvarande är lite som den är ändå så att jag hann beställa en ny router gör ju inget. Alltid bra att uppdatera sånt ibland fast det inte känns som det var så längesen jag köpte den jag har nu.  Jag passade även på att köpa en ny nätverkskabel samt en adapter så jag kan göra en felsökning om det skulle behövas någon gång i framtiden, alltid bra att ha i fall att.

Jag är så kass på att komma på ett namn på mitt Wi-Fi så det blir ju så klart Jilina även där.

 

Fördelen med att jag startat om routern flera gånger är att jag behövt kliva upp på en stol varenda gång då routern sitter i ett plåtskåp som sitter på väggen längst upp mot taket i hallen. Jag vet inte hur många gånger jag ställde mig på stolen men det är väl minst 10 gånger. Mina knän verkar ha gillat detta upp och ner på en stol så det kommer jag fortsätta med varje dag några gånger om dagen från nu. Det är ju bara bra om jag hittar något som hjälper mig.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.