Tonfiskgratäng med ris

4 portioner

3 dl ris
6 dl vatten
2 burkar tonfisk i vatten
1 purjolök
Champinjoner – färska eller på burk
5 dl matlagningsgrädde
4 dl chilisås
svartpeppar
Smör
Riven ost

Gör såhär:
Koka riset med vattnet på svag värme.
Hacka champinjoner och purjolök, fräs det tillsammans i lite smör några minuter.
När riset är färdig häller du det i en ugnssäker form. Fördela sedan tonfisken över riset och där efter champinjonerna och purjolöken över tonfisken.
Blanda samman grädde, chilisås och svartpeppar, häll sedan såsen över gratängen. På med riven ost. Ställ in gratängen i mitten på ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.

Serveras med en god sallad. Smaklig måltid.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *