Uppmaning: Skriv på!

Läs gärna http://jilina.se/2014/01/angaende-inlagget-om-hunden/ .

 _______________________

Ber om ursäkt för hemsk bild.

Några ungar satte en smällare i hundens mun, de såg till att hunden inte kunde öppna munnen, sedan tände de på. VANSINNE!! Detta är en av alla anledningarna till att förbjuda fyrverkerier! Skriv under och dela vidare
http://www.skrivunder.com/fyrverkeriuppror

_______

Jag kan inte förstå hur man kan göra nåt sådant mot ett oskyldigt djur! Hur i helvete kan man ens med att komma på tanken att sätta smällare i munnen på ett djur??

Fyrverkerier borde förbjudas både med tanke på djuren och alla människor ( jag tillex) som är rädd för detta otyg även för alla skador som sker varje år!

Snälla. Skriv under detta uppror även du. Det behövs! Dela gärna med dig av detta inlägg, sprid länken till namninsamlingen.

 

OBS! OBS! OBS!

Texten ovanför _______ har jag inte själv skrivit, den var med bilden då jag fann den på facebook.

Jag vill gärna att ni länkar till mig och det här inlägget om ni delar med er av det i er blogg. Speciellt om ni snor den text jag själv har skrivit. Snälla respektera detta!

 

251 reaktioner till “Uppmaning: Skriv på!”

 1. Den här nyheten är fejk. Men om någon är så korkad att han tror att en ”smällare” kan spränga bort hela käkbenet på en hund så undrar jag om det är hopplöst att försöka förklara något för hen.

  För det andra, det skulle väl hur som helst knappast vara ”smällare” som var problemet ändå, eller hur? Barn har alltid i alla tider utsatt djur för experiment av olika olika slag, dragit benen av grodor, tänd eld på insekter, etc, etc. Det har med den oeftertänksamma del av vår natur som alla föds med men som vi uppfostras bort ifrån.

 2. Har delat detta på min sida.
  Säger bara idioter som inte håller reda på barn å hundar.

 3. Det här är inte ett problem av fyrverkeri. Utan total avsaknad av empati i vissa växande grupper i Sverige.

  Så genuint o utstuderat hat emot andra oskyldiga varelser är sinnessjukt. Fy fan!

 4. Delade din sida i ren ilska för djurens bästa. Rent bedrövligt hur någon kan bete sig på detta sätt mot ett oskyldigt djur.

 5. Så det du menar är att fyrverkerier ska förbjudas för hela världen bara för att några små skitungar gjort detta? (ja, jag vet att det händer väldigt många olyckor med fyrverkerier med djur och människor) och om du vill ta bort dom här sakerna så kan jag ju säga att du kommer inte få så värst bra filmer i framtiden utan dess effekter därav fyrverkerier ingår. även så firar vi nobel priset, han som kom på krut och dess sprängämnen (varav raketer ingår) tänk efter en gång extra, för det här drabbar även oskyldigt folk som aldrig ens lagt en hand på en raket.

  1. Fyrverkerier (och krut) uppfanns i Kina, långt innan Nobel var född. Nobel uppfann dynamiten, där bl a krut ingår. Läs på!

 6. PROBLEMET MED ALLT DET HÄR ÄR: Detta hände for minst tio år sedan. och för er som delar det på fb, tänk på barn som har facebook. DOM kanske hittar denna bilden. Och tänk vidare
  DET är FRUKTANSVÄRT jag vet! Men inte rätt att lägga ut det på facebook. Då alla kan se det. och tänk att det hände för 10 år sedan, det har stått i tidningen. Och hunden är från USA. Inget som hänt i Sverige.

  Och det sjuka jag tycker e att ni kan lägga ut detta, men alla dem i syrien som förlorar sina ben? Är inte det allvarligt också?

  JAG tycker inte detta ska forsätta delas vidare med denna bilden. Det finns värre saker i världen.

  1. Men seriöst? Det sjukt synd om denna hunden. Snälla fatta det. Jag bryr mig inte ett skit om dem i syrien. För mig går djuren alltid först. Är seriöst rädd för mänskligheten.

  2. Vi bor i Sverige och inte i Syrien så då kan vi väl fokusera på att göra vårat eget land bättre för var dag istället för att tänka att andra länder har så mycket värre än Sverige men tänk på dom som förlorar vänner eller familjer eller om det är kanske synd om någon som har blivit av med en kroppsdel här i Sverige?
   Så det jag tar från dig som skrivit kommentaren att vi ska satsa på att göra andra länder bättre än att tänka igenom vad som kanske hände just när du skrev din kommentar här i Sverige kanske en våldtäkt, inbrott eller något helt annat men om du just tycker så synd om folk i andra länder än i det landet du bor i så skänk pengar så kan du känna att du iallafall försökt hjälpa till

 7. Mitt hjärta blöder, Gode Gud hjälp. Vilka individer kan göra detta??? Fy faan.

 8. Asså jag vill bara tortera dessa odjur som gjort detta. Oavsett vart el ålder. Omänskligt och djävulskt. Hoppas de får för detta om inte straff. Åtminstonde olyckligt och ruttet liv. Sådana odjur kan använda sig till vilket vapen som helst för att plåga dessa oskyldiga djur. Vapen, kniv, eld, slå och fyrverkeri. Det är inte det som är problemet. Problemet är själva dem. Istället för att slösa tid med att bestämma vad som borde förbjudas och inte förbjudas. Kan de för I helvette komma med nån ny lag om STRAFF för dessa psykopater. Ta fast dem och fängsla dem. Ja hade dödat dem sånna kryp behöver inte leva. De borde torteras en efter en så andra idioter ser och slutar. Så de har något att frukta. Stackars oskyldiga djur o spec hundar som sätts ut för sådant. En hund är en ängel till skapelse enligt mig. De skadar inteee nån. Ja lever helre med hundar än människor nuför tiden de är närmare hjärtat än vad dagens människor är !!!!!! Har så mkt vrede inom mig kolla bara på hans ansikte stackars liiiiv 🙁 ush idioter smuttsss

 9. Hur kan man bete sig så här? Man tror inte sina ögon. Finns inte ord för vad man känner, ni unga som gjort det här skulle ha livstid. Det vore lindrigt för er. Fy skäms, ni ska vara glada att jag inte är er mor.

 10. Jag håller helt med om hur fruktansvärt just denna händelse är, och hur otroligt lätt det är för barn under 18 år att få tag på fyrverkerier. Men jag tycker dock att man måste se detta ur ett annat perspektiv, även fast just denna händelse egentligen inte får hända. Dessa barn måste vara idioter men det finns tusentals andra människor som gillar fyrverkerier och tycker det är en rolig grej. Jag förstår att ni vill ta bort dem på grund av riskerna men samtidigt är livet fullt av risker, och det är hur man hanterar riskerna som avgör vem man är och hur man är.

 11. Med tanke på att detta är från bosnien så förstår jag inte varför fyrverkerier skulle förbjudas i sverige. Och det där med att djur är rädda? Tänk så är din hund rädd för mörker? Det finns många personer som är rädd för mörker, det finns även personer som är rädda för fyrverkerier, Min mamma och min syster är två utav dem, MEN dom gillar fyrverkerier och de har respekt för dem. jag har även sätt hundar som älskar fyrverkerier. Jakthundar är ju inte rädda för knallen utav ett gevär? Medans andra hundar skulle bli livrädd när ett skott avlossas. Och när man skaffar en hund så är man ju mycket väl medveten om att det blir fyrverkerier på nyår, varför inte då träna upp hunden istället? De flesta otränade hundar är ju rädda för åskan också eller hur? Och tränar man upp en hund så den inte är rädd för fyrverkerier, så lär den inte vara så rädd för åskan heller. Det finns även hundar som är rädd för andra hundar, om jag nu hade en hund som var rädd för andra hundar, och alla andra hundar börjar skälla när vi kommer och går där, ska det bli förbjudet för alla att ha en hund för att min hund blir rädd? NEJ, det är upp till mig att träna min egen hund, Det är jag som ska lära den att inte vara rädd för andra hundar, Det är jag som ska lära den att inte flyga på andra hundar. Det är jag som ska lära den att inte hoppa på okända personer och hälsa, jag ska lära den att den ska låta personerna hälsa om dom så vill det.

  Det är flera personer som blivit dödade med klackskor, ska dem bli förbjudna? För man kan ju använda dem som vapen. Ja du, jag kan fortsätta hela dagen.

  Sen kan man ju licensbelägga fyrverkerier som kan vara vettigt, men fyrverkerier kommer ändå vara åtkomliga till idioter. Och förbjudning utav fyrverkerier, kommer leda till mer illigal import utav dem. Det vill säga, kraftigare än det som nu är lagligt i sverige.

  Och för det andra så var det inte en raket eller konstbomb som användes på hunden, utan det var en smällare, som Är förbjudet i sverige.

  Sen att det finns riktiga nötter som stoppar in en smällare i en hunds mun är riktigt tragiskt. Men ska då alla pyrotekniker och fyrverkerifantaster bli lidande för det? Det finns fler ansvarsfulla personer än avdankade nötter.

 12. Det är riktigt synd om hunden på bilden (Om detta är en sann händelse lita inte på saker på internet) och den kommer nog att aldrig leva ett vanligt liv igen. Men jag har ett problem med att förbjuda fyrverkerier. Jag har nu inte smällt smällare dom här två senaste åren. Fast att förbjuda dem för att ursäkta mitt ordval. Men att förbjuda smällare för att några rövhål gör detta är fel. Att straffa alla som roas av fyrverkerier som inte skadar djur fysiskt. Att straffa oskyldiga för vad ett par gör är fel. Håll koll på era djur och låt inte dom springa vilse. Vem vet det kanske var deras hund eller så hittade dom den stackarn. Sanningen är också att den mänskliga rasen är ett våldsamt djur och vissa är våldsammare än andra och gör liknande saker. Dom som är skyldiga skall straffas. Men att ta bort alla smällare.

  jag är emot att straffa oskyldiga för det ett fåtal personer gör.

 13. Fruktansvärt!!!
  Om dessa människor är under 18 så sätt dit deras föräldrar.
  Är över 18 så bura in dem så kanske de får smaka på samma medicin från pojkar som är tuffare än de själva.
  När sådant görs mot oskyldiga som inte kan försvara sig så vore kanske inte öga för öga och tand för tand helt fel.

 14. Sluta med att lägga ut bilder som är FAKE !
  Jag förstår att en del djur inte tycker om alla smällare.
  Men varför i Hel_ete lägga ut bilder som inte är sanna ?
  Bilden är omgjord i PHOTOSHOP !
  Jag undrar om det du försöker göra med människors känslor kan vara STRAFFBART , pga OSANT intygande.
  mvh Tomas

  1. du må virkelig vere sjuk i hue ditt som skriver og sier at bilde av hunden er fake.vist du ikke kan skrive noe som er hyggeligere og vere litt mer positivt så kan du gi fullstendig fan i og skrive og kommentere noe som helst i det hele tatt.

 15. Fyfaan vad sjuka vissa människor är :/ det här är långt över gränsen till vad djurgårdare tål att se :/ det är helt sjukt minst sagt. Hur faan har människorna tänkt? De borde vara väldigt sjuka, annars är man sjukt orolig över vad som kan ske härnäst. Ne men minst sagt så är detta sjukt

 16. Ja forby alt som er farlig. Å sy puter under alles armer! Forbanna idioter dere som mener dette skal fobys! Det andre ting jeg vil bruke7 min tid på istedenfor som burde forbyes

 17. Fyrverkerier, hanterade på rätt sätt, är vackra att skåda och ofarliga för allmänheten.

  Djurplågare finner alltid på olika sätt att tortera djur. Läste om några ”barn” som lade en igelkott i en kundvagn och satte eld på tidningar under. Ska vi förbjuda tändare och tidningar med?

  Vad som behövs är inte mer förbud, vad som behövs är mer kunskap och uppfostran. Barn måste lära sig att djur är också levande varelser, med känslor. De måste lära sig att respektera liv. De behöver en rejäl uppfostran.

 18. Djurplågeri är ju oavsett redan straffbart. Varför skulle man förbjuda smällare på grund av detta? Även om smällare förbjuds skulle de fåtal som skulle göra något sådant fruktansvärt ändå tortera djur, det där handlar inte om stundens ingivelse…

 19. Att säga att fyrverkerierna skadade hunden är ju idiotiskt det är som att säga att pistoler dödar personer människor dödar människor och vissa människor är idioter.

 20. Skulle ha likt å fått prata med de der ungan som gjorde dette, de kan knapt ha skjønt konsekvensen av sine handlinga! Overlevde hunden? I så fall håper jeg operasjonen blir betalt av stipid asses kids?
  Stakkars liten, ovelever han dette da, vil han fungere som normal hund ettetpå med å spise, svelge, bjegge…..Blir KRAFTIG forbannet når jeg ser slikt. Skulle pinadø mæ ha gitt dem en omgang med bjøkeriset!

  1. Ja du kan sikkert få prøve med bjørkeriset ditt! Men denne gutten er var 19 i 2001 og fikk fengsel i 4 år! Dette er lenge siden! For meg så virker det som kilde bilde og story er blandet! Skik jeg har forstått det! Er bilde av en hun fra bosnia! Hbor dette hente! Men det hendte in usa å! Å kabang mista snuten i i reddniksaksjon

 21. 1.Händelsen HAR inträffat;Några, troligen onyktra ungdomar, tejpade in en raket i hundens mun och tände på.

  2. Hunden irrade omkring svårt skadad (se bilden) i dagar innan den omhändertogs och avlivades eftersom det ansågs mest humant. Den hade vid det laget svåra infektioner i såren.

  3. Detta inträffade 2011; I Bosnien.

  4. I Sverige förbjöds smällare redan i början av 2000-talet.

  5. Det är likaså förbjudet att avfyra raketer inom tätbebyggt område utan tillstånd från polisen

  6. From april 2014 förbjuds raketer med mer än 75 gram krut i pga de fatala olyckor som skett

  7.Jag tror att vi alla är överens om att det är ett fruktansvärt brott och jag tror också att vi alla har lite svårt att förstå hur man kan göra så. Framförallt tror jag vi alla får väldigt ont i hjärtat av att se hunden.
  Tyvärr tror jag inte att en namninsamling leder till något; vi kan inte ändra Bosniens lagar om djurplågeri och här har vi redan fått till lagändringar vad gäller fyrverkerier.

  Källor:

  http://www.examiner.com/article/seeking-justice-for-horrific-cruelty-death-of-vucko
  https://www.msb.se/Templates/Pages/NewsPage.aspx?id=11616&epslanguage=sv
  http://www.regeringen.se/sb/d/522/a/3242
  https://www.msb.se/sv/Forebyggande/Sakerhet-hem–fritid/Fyrverkerier/Fragor-och-svar/

  1. Tack för en ”nykter” kommentar till den hemska bilden.
   Det händer alltför ofta att man tar upp gamla händelser o gör dem till aktuella händelser. Jag förstår inte alltid skälet till det.
   Det som hänt den här stackars hunden är lika hemskt i vilket land det än hänt.
   Personligen anser jag att pengar man lägger ner på fyrverkerier kan användas på ett bättre sätt. Se bara i varje gathörn där en stackars tiggare sitter.

 22. Tycker att förbjuda fyrverkerier är fel!
  (läs hela innan ni börjar skriva en lång kommentar tillbaka! XD)

  Jag har fobi för MÅNGA saker, men bara för att jag har fobi för något betyder inte att andra människor lär sluta göra det jag har fobi för.
  Så att säga att man ska förbjuda fyrverkerier för att många är rädd och finner det obehagligt under nyår är fel!

  Sedan måste man inte bli skadad av fyrverkerier om man inte ser mer allvarligt på det än vad många gör, alltså ligger ansvaret på dem och deras föräldrar…

  Vi borde inte förbjuda fyrverkerier…
  Utan vad vi borde göra är att se till att lagen tar misshandel mot djur lika seriöst som de tar misshandel mot människor!

 23. Det är väl inte smällarens fel att den hamnade i munnen på en hund? Ska man förbjuda tändvätska bara för att mordbrännare använder det? Det är ju ungarna det är fel på!! (Och högst sannolikt deras föräldrar)

  1. De e ju visst lite smällarens fel?är du helt jävla dum i huvudet eller?har du sett bilden? Fan synd om djur !klart att fyrverkerier ska förbjudas!!

   1. Man kan inte bara förbjuda saker pågrund av olyckliga händelser som denna för då så kommer man snart inte få göra någonting alls t.ex ett barn klättrar i ett träd plötsligt så går en gren av, barnet faller i marken och bryter ryggen och blor på så sätt lam, menar du då att man ska förbjuda alla Sveriges invånare att klättra i träd?

 24. Man tror inte sina ögon. Hur kan man vara så grym. Det finns inte ord för detta fasansfulla någon hjort mot ett oskyldigt djur. Jag blir ledsen, förbannad etc etc och fruktansvärt illamående .

 25. Bilden stämmer inte med den påhittade historien så är du snäll å ta bort skiten…. det har inte hänt!!! Men du ger ideer till idioter med detta florerande runt på nätet!!
  Blir förbannad på idiotet som hittar på en massa jävla skit helt enkelt! !

  1. Blir själv förbannad på idioter som tror sig veta bättre utan att kolla upp fakta, speciellt innan de kommenterar. Hade du bara gjort dig mödan att läsa några rader längre bland kommentarerna eller googlat lite så hade du funnit:

   Länk till fakta:
   http://www.hoax-slayer.com/firecracker-dog-mouth.shtml
   http://www.care2.com/causes/vucko-the-dog-face-blown-off-with-firecracker.html#ixzz1j1BBPnri

   Om du sen faktiskt tar dig tid att kolla på bilder och jämför de på denna bild med de från hunden som räddade 2 flickor i Filippinerna så ser du att det är två olika hundraser till och med.

   Hunden på bilden har faktiskt råkat ut för den olycka som postaren skriver om. Några ungdomar fick för sig att trycka ner en smällare i käften på hunden var en bra idé.

   Att du sen säger att idioter ”hittar på en massa skit helt enkelt!” gör det rätt lätt att placera dig i korrekt kategori vad gäller idioter och annat folk…

 26. Finner inga ORD detta är så SJUKT Stackars lilla Hund det värker i Hjärtat mitt måtte Universum ge tillbaks

 27. Helt jævlig!
  Men har du sjekket opp kilden?
  Du sier du fant den på Facebook?

  Facebook fins mye tull og spam.. Nesten 98% av tilfellene stemmer ikke bilde og tekst.

  Post gjerne adressen til kilden der det bekrefter tilfellet som du sier..

  Har aldri i mitt 30års liv opplevd noe slikt i mitt nærvær, mulig jeg bare har oppegående folk der jeg bor da.

  Men poster du link til kilden og dette stemmer så håper jeg de som gjorde dette får en passelig straff og ikke slipper unda!

 28. Vi som gillar smällare ska int behöva lida för att några störda människor har sprängt käften av nån hund!!! d e synd om hunden jo, men förbjuda smällare?? int förbjuder man väll vapen fast människor har skjutit HUVUDET av varann eller??

 29. Hur i helvete kan en människa göra något så djävulskt!!! Fy fan, det finns inte Ord! Hoppas han avlivas, för han har inge bra liv! Är detta i Sverige??…

 30. Jag blir så heligt förbannad när jag ser den här stackars hunden som blivit utsatt för detta hemska av ungar som inte kan skilja på lek och allvar!!
  Var är deras föräldrar som låter detta hemska ske,dom ska vara där och banka vett i dessa ungar så att dom lär sej visa respekt och hänsyn
  Jag har tyckt länge att smällare och raketer ska förbjudas både tama och vilda djur blir fruktansvärt rädda av det här oljudet som dom inte vet vad det är
  Nu har den här stackars hunden blivit förstörd för livet och jag hoppas att det här är polisanmält!!
  Hur är det med den här hunden idag?…Lever den?..Hur fungerar andningsorganen?….Kan den äta?….Matstrupen hur fungerar den?.

 31. Att förbjuda smällare för att ett gäng ouppfostrade barn har skadat en hund är som att skylla på hundar som bitit någon. Oftast är det någon annans fel.

  I detta fall är det barnens (ålder?) men framförallt föräldrarnas fel. Straffa de skyldiga istället för att förbjuda fyrverkerier. Jag har använt smällare, raketer, bomber och allt annat som finns inom branschen, men jag skulle ALDRIG någonsin skada någon annan med smällare. Jag har heller aldrig smällt i bostadsområden eller där någon kan ta illa upp.

  Jag tycker att det är konstigt att det pågår sådan hets att fyrverkerier ska förbjudas från alla som har djur. Förbjud dåliga föräldrar, förbjud alla ungdomar som inte har vett i skallen. Börja med att inte köpa fyrverkerier till era barn.

  1. Det kan ju vara äldre kompisar och oseriösa aktörer som köper ut/säljer till minderåriga. Barn lockas av det förbjudna, man ska visa sig tuff inför andra. Personligen tycker jag att det är förjävligt med alla bomber, raketer smällare o så vidare som ligger och skräpar på gatorna. Jag skriver gärna på ett förbud inte bara för djurens skull men även för de människor som är rädda och miljön. Fattar inte riktigt vitsen med smällare etc. Har folk inget vettigare att göra och har de för mycket pengar?

 32. Så skönt ”Aa”, att du har koll på läget! Och att du får skriva ”idiot” måste ju kännas befriande? Då slipper man ju liksom bry sig, eller?
  Hunden på bilden är helt förstörd och vanställd till följd av några riktiga idioters ”lek”. Vidrigt och plågsamt.
  Men som vanligt, så finns det några som lyckas värja sig, genom att åberopa ”fejk”…ganska tragiskt. Tycker (nästan) lika synd om er som om hunden.

 33. Ni som nu skriver att det är fake borde kolla upp saken lite ytterligare. Kabang (som blev påkörd och förlorade nosen) och hunden på bilden (Vucko) är helt olika hundar. Hunden på bilden fick faktiskt en smällare i munnen.

  Oavsett så är detta lite som vapen kontra människor. Människor dödar, inte vapen. Samma sak med fyrverkerier bara att det är alldeles för lättillgängligt för prepubertala snorungar.

  Länk till fakta:
  http://www.hoax-slayer.com/firecracker-dog-mouth.shtml
  http://www.care2.com/causes/vucko-the-dog-face-blown-off-with-firecracker.html#ixzz1j1BBPnri

 34. Jag tycker är hemskt hur människor behandlar en djur på det sättet

 35. FÖRBJUD FYRVERKERIER!Till privatpersoner. Man börjar smälla flera veckor innan nyår, på vissa ställen. Många vilda djur stressas ju ihjäl, och husdjur mår pest. Akuterna på våra sjukhus får in massor av skador. Det ser för djävligt ut efteråt, runt parker och gator där man har bränt av smällarna. Det är ett djävlar oljud och STOR MILJÖBOV.Och hur har man råd?

  1. Jag vet inte hur man har råd. Dock så tycker jag förbud mot fyrverkerier bara är löjligt. Visst, jag förstår att vilda och tama djur blir stressade (som om det inte är en vardag?). Människan har sedan länge stressat vilda djur med att bygga vägar t.ex. Bara för att människor inte har bättre vett i skallen än att det endast är pga nyår (och påsk) som vi har fyrverkerier. Sen finns det faktiskt ”samlingsplatser” för uppskjutning av fyrverkerier i de flesta orterna. Att förbjuda något som stressar någon/något två veckor om året är orimligt. Jul (förbjuden)nyår (förbjuden) shopping (förbjudet) arbetslöshet (förbjuden) arbete (förbjudet) osv osv osv.. Du ser ju själv att listan blir oändligt lång. Miljöbov? Jämfört med vad det släpps ut pga hundar? Bajspåsar, koppel, kläder, mat, matförpackningar osv osv osv. Oljud? Jämfört med hundar? Okontrollerat skällande (både dag och natt nästintill alla dagar i veckan). Fyrverkerier vet man när dem kommer och hur länge dem varar. Nu säger jag inte att det är rätt att skada djur pga brist på hobby. Menar bara att jag måste gå och lägga mig nu

 36. Tur att raketer är förbjudet i Sverige nu from 2014! Finns så mycket fel personer som hanskas med dom. Och finns sjuka föräldrar som ger skiten till sina barn..

  1. Så bara för att en förälder ger smällare till sitt barn som säkert är under uppsyn av förälder när denne ska ha lite kul på nyår och smälla av lite fyrverkerier så är denna människa sjuk.
   Du kan inte dra alla över en kam och säga bara för att det finns oansvariga föräldrar så är alla föräldrar det

 37. Fyfan… Hemskt!
  När man själv har hund är detta jobbigt att se på, jag tycker också att det borde inskaffas licens på raketer, men oavsett åldersgräns ger de ut raketer till minderåriga ändå… Kvittar vad man gör det blir tyvärr inte bättre!
  Jag tycker att detta är hemskt!
  Borde inte finnas sådana här saker som förstör andras och sitt eget liv!.

 38. Hörru du, vart fan har du fått denna info från ? Och vrf förbjuda raketer bara för att du är rädd ? sluta nu för fan. idiot hahaha asg

  1. Vi kan ju placera en raket i din mun och bränna av. KUL att se vad som blir kvar av dig HAHAHAHAHAAAAA

 39. Usch vad hemskt :woot: Börjar nästan själv gråta då jag ser detta.
  Hur kan en sån hemsk människa göra så, dom måst nog vara jävligt sjuka i huvudet i så fall!! Hoppas nån får fast dom som gjorde detta, så att dom får smaka på sin egen medicin och att dom får straff för detta!!!

  Föresten dog hunden eller? Hur allvarligt var det?
  Det ser i alla fall hemskt och sorligt ut 🙁

 40. Fyfan vilka vidriga ungar dom skulle ha så mycket stryk, fattar knte vad dom har för föräldrar som inte kan uppfostra sina barn på ett normalt sätt. Det fattar väl vilken unge som helst att man inte kan göra så, om man inte har fått nåt tungt i huvet vill säga!!!

 41. Hoppas att dom som har gjort det här får se sitt mästervärk.Är ni nöjda nu?? Men rättvisan kommer i kapp dom det kan jag lova svära på gud dpm kommer få så mycket motgångar svårigheter så dom kan lika gärna lägga sig framför tåget.Karma kommer till er! Åt helvete med såna jävla skit äckliga ungar!

 42. HOPPAS DOM JÄVLARNA FÅR SÅ JÄVLA DÅLIGT SAMVETE ÖVER DETTA ATT DE ÅNGRAR DET RESTEN AV LIVET !!!!!!!!! FYFAAAAAN ! DJUR HAR KÄNSLOR OCKSÅ? HURFAN KAN MAN GÖRA SÅ TILL ETT OSKYLDIGT DJUR? FAN SKULLE DE VARA KUL FÖR DEM ATT FÅ EN SMÄLLARE I KÄFTEN ????????? DE TROR JA FAN INTE ! STACKARS HUND <3

 43. Jag tycber inte det är smällarna som skall tas bort, men däremot så borde man måsta ha en licens som måste ha för att få köpa smällare, och den skulle det vara 18 års åldersgräns på angel

 44. Tror ikke dette har hendt, ingen link til troverdige opplysninger som viser at dette stemmer så det er nok bare en løgn for å få folk til å skrive under kampanjen mot fyrverkeri.
  Her er nok den sanne historien om hunden og hvordan den fikk skaden.

  …….”Helten «Kabang» reddet to barn fra døden: Nå får hun ny snute i USA.
  Hunden «Kabang» mistet snuten sin da hun risikerte livet for å redde to barn fra å bli påkjørt. Nå får hun medisinsk hjelp i USA”………..sitat slutt.
  http://www.nrk.no/verden/_kabang_-far-ny-snute-i-california-1.8357151

 45. Vad hämskt det är inte rät att göra en hund eller någon så lila det borde förbjudas med att smälla!!
  Stakars dom som det händer jag tycker att det inte är okej att göra såna hära dumheter även om det är kul att smälla raketer men då får man hålla sig till reglerna och inte göra andra ila!!
  Snälla respektera det är ni snälla ge er dom som håller på så hära vill ni bli behandlade så här son ni gör mot andra? Tänk om lite om jag vill bli behandlad så här som jag gör mot andra sluta med alla dom här dumheterna nu!!

 46. nej det är inge fel på fyrverkerier utan föräldrarnas fel att dom inte håller koll på sina jävla barn så att dom får tag på smällare det är faktiskt ålersgräns

 47. Fy fan. Lägg ut bilder på dessa as till människor. Alla ska veta vilka dom är. Barn eller ej. Inte synd om dom direkt.

  1. Fast varför förbjuda fyrverkerier för att några ungar begår ett brott?
   Det är som att man skulle förbjuda alla från att köra bil för att några kör berusade och utan körkort.
   Eller om man skulle förbjuda folk från att ha kniv och yxa hemma för att det finns ett fåtal som mördar andra med dessa tillhyggen.

   Visst är det för jävligt att ungarna gjort detta. Förhoppningsvis har dom fått ett straff. Men den som skrivit att man ska förbjuda har nog inte tänkt längre än näsan räcker. Att förbjuda, förbjuda, förbjuda… det är lösningen på allt. Men är man en förbudsivrare så ska man vara konsekvent och förbjuda allt som adra kan tycka om och som kan vara roligt. Känns lite som att en sådan människa tappat förankringen med verkligheten.

   1. Precis min tanke.. för varför bry sig om småsaker när det finns tueen gånger värre saker där ute i världen att påverka… hört talas om krig… men bra tanke dock väldigt oslippad i vart den är riktad.
    Sköt om er och hoppas det nya året kommer med mycket godhet.

 48. Ja precis, i sann Svensk anda går vi man ur huse för att förbjuda verktyget men skit i den faktiska orsaken!

  Nej, retroaktiv abort medelst värsta tänkbara tortyrmetod säger jag!!! Kräk som gör sådant här har förverkat sin rätt att leva.

  …men därifrån går jag vidare att dela ut en känga mot dig som inte kollar fakta, som publicerar gamla händelser som nya i akt och mening att uppvigla mot något du personligen har en åsikt mot. Jävligt svagt, dålig stil! Att behöva ta till sensationalism för att nå sina mål, det är lågt. Skäms!

  1. Ohoj man kan nästan tro någon känner sig skyldig! Vad spelar det för För roll när bilden togs? Skadan är ändå äkta och kommer ifrån smällare! Två år sedan i Bosnien! Personen som la ut detta har en hel del bakom sig, våra djur och även vi kommer flera st till skada varje år då fyllon smäller raketer kors och tvärs. Min sambo har fått sitt ansikte skadat när han var liten, min gamla hund fick smällarn precis bredvid sig och var tvungen att drogas ner varje år efter det. Hunden jag tar han om nu har det också jobbigt. Sedan alla dem som blivit skadade eller fått saker förstört.. Nä fy skäms på dem som smäller raketer kors och tvärs och som för egen vinning förstör för andra!!!!

 49. Oavsett vad som har hänt med den HÄR hunden,så hade det kunnat vara smällare/fyrverkerier som var orsaken!!!
  Tycker att eländet ska förbjudas. Vad har vi för glädje av dem egentligen? De går ju inte att jämföras med allmännyttiga saker som bilar även om de också skadar/dödar…
  De förstör miljön och skräpar ned. Låter illa och skrämmer framförallt djur men också människor.De framställs under farliga förhållanden i fabriker med undermålig säkerhet,mestadels i fattiga länder.
  Fyrverkerier är verkligen pengar som bokstavligen går upp i rök och som hade kunnat användas till bättre ändamål. Vad privatpersoner gör med sina pengar är upp till dem,men att kommuner blåser iväg hundratusentals kronor på detta är inte ok när det samtidigt fattas pengar till så mycket annat!

 50. Historien är inte sann, ta reda på fakta innan du delar!!! Bilden är tagen på en hund som räddade två flickor från att krocka med en motorcyckel. I samband med olyckan miste den sin nos och överkäke. Googla!

 51. Tycker också att det är vansinne, men man behövet inte förbjuda fyrverkerier för det, kanske höja åldersgränsen och mana föräldrar att vara med och vaka säkerheten

  1. helt enig! å nå var det faktisk en gutt på 19 år som gjorde det for 12 år siden!!! og ikke barn! ikke noen grunn til å forby fyrverkeri!

 52. dette skjedde tilbake i 2001 2002 http://articles.latimes.com/2002/jan/29/local/me-briefs29.1! ikke dette en gang er en sikker skilde! synes det er galt å bruke ett så gammelt innlegg! fremlegge det slik at det virker som det nylig har skjedd! regner med du har gjort søkt litt rundt etter kilde opphav! om ikke så er det i allefall dumt å legge noe ut! liveleak er ikke en sikker skilde! ikke la times heller i den grunn! men det nærmeste jeg kom!
  du ønsker mange besøkende til din blogg! ved å bruke dette innlegget så får du det! det synes jeg er galt

 53. Så för att det finns barn som är dumma i huvudet skall fyrverkerier förbjudas?
  Bra resonemang där…. Lär barnen att tänka istället, desutom är der redan olsgligt för barn att handskas med fyrverkerier.

  Och källkritiken är som vanligt total ”hittade den på facebook”
  Faaaaan va naiva alla människor är nu för tiden!!!

  1. Löjligt skrivet! För att det finns barn som smäller, fulla idioter är väl de flesta som smäller… barn som blir skadade, djur som blir skadade, vuxna som bli skadade, miljö förstöring, rädsla och psykiskt lidande för extremt många djur, listan kan bli längre. Varför ska det ens smällas? För att det alltid gjorts? Löjligt! Varför inte ha en tidpunkt där dem som vill se kan gå till ett anordnat ställe och titta på sina raketer? Då är de inga fulla as som leker med liv! Så kan vi andra släppa upp sådana flygande ljus lyktor som dem har i Asien, varför är folk så rädda för förändringar ?

   1. Du vill skicka upp flygande ljuslyktor som dem har i Asien? Har du någon aning vad som händer med dessa ljuslyktor sen? En stor del av dem hamnar på någon åker. I ljuslyktan finns ståltråd som ligger kvar när åker bearbetas och syns inte sen när grödan växer där. I många fall växer det vall som ska bli mat till kor. Vallen skördas, hackas och ensileras (ståltråden har blivit hackad den med och följer med). När korna utfodras med detta har de ingen chans att sortera ut de små metallbitarna i maten och sväljer ner dessa. Sedan skärs kon upp inifrån av metallbitarna och efter en tids hemska plågor dör hon.
    Men visst skicka du upp dina lyktor… Det är ju inte så att någon tar skada…

 54. Det finns sadistiska ungar/människor. Tyvärr.
  ” Det är inte pistolens fel utan den med fingret avtryckaren”
  Eller? :woot:

 55. Du hade varit seriös om du åtminstone tog bort det från din blogg!
  Den här hunden har INTE utsatts för en smällare utan för en trafikolycka
  Vad vill du skapa med det här?
  Den är bara sensation och dina medbröder/systrar fortsätter att publicera på Facebook
  Tror du verkligen att en sådan här bild har någon som helst effekt? Vem visar denna bild för sina barn
  Wacko!!!!!

 56. Synd om hunden om detta verkligen är sant.
  Men att förbjuda smällare för att det finns idioter vore dumt. Då kan man lika gärna förbjuda allt. Eftersom det finns alltid idioter som hittar på korkade idéer.

 57. Fyfan stackarn hoppas den idioten blir straffad om ej på denna jord utan nästa livet också

 58. Allvarligt. Otroligt dumt att lägga upp det här som en sanning för att, sedan, längst ner, skriva att det inte har hänt, men KAN hända?! Vilket urbota korkat argument för att ha bilden kvar!

  1. Yvette: Les innlegget mitt under her.
   Storyen er sann. Vet ikke hvorfor TS har skrevet at den muligens ikke er riktig, men den er dessverre det.

    1. dette skjedde tilbake i 2001 2002 http://articles.latimes.com/2002/jan/29/local/me-briefs29.1! ikke dette en gang er en sikker skilde! synes det er galt å bruke ett så gammelt innlegg! fremlegge det slik at det virker som det nylig har skjedd! regner med du har gjort søkt litt rundt etter kilde opphav! om ikke så er det i allefall dumt å legge noe ut! liveleak er ikke en sikker skilde! ikke la times heller i den grunn! men det nærmeste jeg kom!
     du ønsker mange besøkende til din blogg! ved å bruke dette innlegget så får du det! det synes jeg er galt

 59. Gammelt innlegg men nå sprer dette seg på FB som ”nytt”.

  Vil bare opplyse om at storyen er dessverre ekte, bildene er ekte og storyen er ekte. Hvorfor det går frem i innlegget at storyen bak bildet ikke er riktig likevel er merkelig, da storyen dessverre er sann. (Hallo – google?)
  Hunden het Vucko, schæfer, hendelsen skjedde i Sarajevo, Bosnia i 2011.
  Fins dokumentert både i form av flere bilder og video gjort av veterinærene som tok ham inn, og som måtte avlive ham pga de omfattende skadene.

  Å diskutere for eller mot raketter har ingenting for seg i slik sammenheng, hadde de ungdommene ikke hatt raketter så hadde de funnet på noe annet jævlig. Syke mennesker fins overalt og syke handlinger vil dessverre fortsette å skje mot forsvarsløse dyr, raketter eller ei.

  Om de ungdommene som gjorde dette mot Vucko ble tatt så ville de uansett ikke fått noen som helst straff. Bosnia har ingen lover som sikrer dyrevelferd, de kan dermed gjøre hva de vil mot dyr uten å være redd for straff.

  Men hva med oss her her i nord? Hvilken straff tror dere de ville fått dersom dette hadde skjedd her? I Norge eller i Sverige?
  Storyen til Vucko bør heller settes i sammenheng og diskusjon om hvilke lover og strafferammer man har overfor grusomme handlinger mot dyr – både nasjonalt og globalt..

 60. Varje år så kommer denna bild upp och någon historia hittas på till den, varje år.

  Har ni bildgooglat bilden för att ta reda på källa möjligtvis?

  Sjukt less på ”det hjärndöda folket” (ni som aldrig tar reda på fakta innan ni börjar sprida information) som bara delar bilder/bloggar om ting som de inte ens tar sig tid till att kolla källan på. Det är NI som är white-trash, oskolade idioter.

  WT

  Summering av händelsen
  (FB) Smällare i munnen på en Schäfer – https://www.flashback.org/t1739032
  http://le-sparks.tumblr.com/post/142…s-picture-this
  https://www.youtube.com/watch?v=WcwBlc38Zfw

  1. Kanske du ska kolla egen fakta innan du gnäller på andra, idiot. Kolla på de båda hundarna, mönster på pälsen, t.ex. fläcken vid högra örat.

   1. Har DU källa på fyrverkeristorun?
    Bara för att någon visar en bild och skriver något är det inte alltid sant bara för att det står på Internet.

    Men om det är som så att du tror på allt som skrivs så läs följande:
    Tomten finns på riktigt.
    Jesus kunde gå på vatten och även göra det till vin.
    ET är inte en fantasifigur, den filmen var en dokumentär.

    Detta står nu på Internet och är alltså sant. asg

  2. Fakta: Hvorfor viser du til video av Kabang? Hunden som fikk ødelagt ansiktet da den reddet to barn fra å bli kjørt ned av en MC?
   Dette er ikke samme hund eller story!

   Ikke bland fakta, Fakta!

  3. http://www.vetmed.ucdavis.edu/vmth/small_animal/kabang/background.cfm
   Oavsätt vilken info som e rätt så håller ja med dej i detta läge! Att man borde kolla upp infon först! Men sen hur folk behandlar djur i största almänhet är ju helt vidrigt och oacceptabelt! :/ och detta som tanten skrev med smällare anser jag är riktigt dumt och tror hon tog bilden för att hon inte diggar smällare och vill bli av med dem! Men någon sa nått smart om licens och de skulle faktiskt funka! Om dom har en kurs som ligger på en hundring eller nått typ som när man tar körkort på halkbanan så man får en mer inblickni vad raketer och smällare gör! Jag personligen älskar raketer och allt som smäller e roligt men man får ju ha lite i huvet och göra de med lite eftertanke! 🙂 jag troe mer på artikeln om en hjältehund en på att de va en smällare då hela nedre delen också hade vart sönder trasad om det vart en smällare! Detta folket är nått att tänka på i almänhet! Delade sj länken tills jag började tänka litebhur en smällare fungerar och började bli mer skeptisk! Till en kompis visade den rätta artikeln och att de inte är en smällare som gjort det! Ursäkta felstavningen har lite svårt att stava men hoppas de går bra ändå! 🙂 // förbjud inte raketer säkerställ och informera risker och säkerhetsavstånd istället!!! 🙂 peace

 61. Bilden på hunden kommer från en thailändsk fotograf som gjorde repotage om en hund som räddade en pojke från att bli överkörd av en moppedist, i början av 2013. Tycker det är synd att detta foto fortfarande läggs till notiser som inte är kopplat till den aktuella hunden ifråga. Bättre att rätt foto används. Som min far alltid säger: Gör om och gör rätt.

  1. Jonaz: Storyen i innlegget er IKKE om Kabang – hunden du refererer til..
   Denne storyen omhandler skjebnen til schæferen Vucko, og er dessverre sann.

 62. Om detta med hunden inte stämmer vrf då i helvete lura folk jag gillar inte nyår spec mycket i heller, min hund dig av hjärtattack för 4 år sedan nyårs natten:( men med respekt för sånt som verkligen hänt så lägg inte ut om det inte stämmer.

  Tack

  1. Det här är sant!! Googla så kan du se. Det hände dock inte det här elr förra året:) men det är tyvärr sant

 63. Min syrra är rädd för hundar så med ditt resonemang borde dom också förbjudas…

 64. Hatar fullkomligt dessa människor som gör så här. Dom skulle få långa fängelse straff. Även om det inte stämmer med den bilden som någon påstår! !!! Djur är så rädda för denna skiten!!!!

 65. Idiot. Hur kan man nyttja detta som argument för avskaffandet av fyrverkerier när historien är falsk? Ska man förbjuda vanliga köksknivar tycker du? De är ju det vanligaste vapnet vid knivdåd.

  Och till alla 17åriga mongon. Lägg ner ”Photoshop” kommentaren på varje bild. Detta är en riktig bild, men från en mc olycka, och jo, hunden kan utmärkt överleva denna skada, även om den naturligtvis svävar i stor fara. Ta och läs lite grundskolebiologi åtminstone

  1. Har inte du heller fattat, de är inte samma hund! Hunden på bilden BLEV utsatt för det som sägs, det finns en annan hund som räddade barnen mot en mc -.-

 66. Tråkigt, brutalt och sjukt det som hänt. Dock vill jag flika in och säga att det är trångsynt att försöka få bort smällarna av denna anledning. Jag förstår frustrationen, precis som jag också blir när jag ser bilden. Dock är det inte en normal människa som gör denna handling, det har absolut inte med smällarna att göra. Det är en människa med psykiska problem. Det går att skada en hund allt värre med olika typer av tillhyggen och ideer…

 67. Det ända du åstadkommit med din lögn du lagt ut är att lära de mindre förstående och djurplågare vad man kan göra.
  Genomtänkt.. Verkligen.

 68. Hunden Kabang mistet snuten da den kastet seg foran en motorsykkel og reddet livet til to småjenter. Nå skal den gjenforenes med familien etter en omfattende operasjon i USA.

  VG Nett følger
  Utrolige historier
  Dyrene
  Bildene av den snuteløse hunden gikk verden over etter at den var involvert i en trafikkulykke i byen Zamboanga på Filippinene i desember 2011.

  Ifølge filippinske medier hoppet Kabang foran en motorsykkel på full fart mot datteren og niesen til eieren, og reddet dermed livet til de to små jentene. For heltedåden måtte den firbente bøte med snuten og overkjeven.

  Historien gjorde så sterkt inntrykk på sykepleieren Karen Kengott fra New York at hun startet en innsamlingsaksjon for å få hunden til USA, slik at den kunne opereres. Nesten ett år etter ulykken hadde Kengott lykkes i å samle in 120.000 kroner fra sympatiserende hundeelskere i over 20 land, og Kabang kunne sendes til USA.

  Men dramaet var ikke over. Kort tid før den planlagte operasjonen oppdaget veterinærene en kreftsvulst. Dermed måtte operasjonen utsettes mens kreftbehandlingen pågikk.

  I mars kunne behandlingen endelig starte. Veterinærene måtte ta hud fra hundens kinn, nakke og panne for å dekke over områder som ble skadet i den dramatiske ulykken, men var ikke i stand til å rekonstruere den ødelagte kjeven og snuten.

  Denne uken kunne imidlertid veterinær Frank Verstraete ved William R. Pritchard Veterinary Medical Teaching Hospital i California kunngjøre at Kabang var ferdig behandlet. Nå skal den to år gamle blandingshunden gjenforenes med sine eiere på Filipinene, melder nyhetsbyrået AP.

  – Hun er en veldig glad og velfungerende hund, og det var alt vi ønsket, sier Verstraete.

  De ansatte ved California-klinikken har blitt glade i den firbente heltinnen.

  – Hun er en veldig søt hund, og alle her ble raskt sterkt knyttet til henne, forteller veterinær Gina Davis.

 69. As far as I understand, there’s a discussion about the facts being fake or not…
  As similar thing happened in the Netherlands a few days ago. Bastards put a firework in a cat’s rectum and let it blow up. The cat survived but had be put asleep because the injuries were too severe. Similar things happended in Belgium as well. A case with a firecracker in a cat’s rectum and in chicken’s kloaka.
  I think it doesn’t matter if this particular case is real or not. These things do happen…

 70. Om detta är sant är det verkligen hemskt. Men jag tycker inte att man borde förbjuda fyverkerier, dock göra 18 årsgränsen strängare. Barn borde inte få smälla raketer, det kan verkligen vara farligt då barn inte tänker så mycket på konsekvenserna och tar fler risker. Men om man är rädd för raketer får man faktiskt hålla sig inomhus den kvarten det smäller som mest. Och om man också är rädd för ljudet får man låsa in sig i toaletten med musik i öronen och ta med sin hund. Man kan inte stoppa andra från att ha roligt och en fin upplevelse bara för att man är rädd för det själv!

 71. Jag tycker det är fel att lägga ut bilder på skadade djur överhuvudtaget. Dels är det motbjudande även för djurvänner, grymt mot djuret och tänk om bilden hamnar hos de som gillar att titta på plågade djur!
  Jag är säker på att ni alla menar väl men det måste finnas forum för detta och ni som vill sprida info kan länka till dem och lägga på fb så att vi andra som tycker att det är avskyvärt och lite till kan få välja när vi vill ha söndertrasade djur på vår hornhinna.

  1. Vem hade brytt sig om denna stackare om det endast hade stått ’Hund skadades allvarligt av fyrverkerier’? Denna bild är tillräckligt stark för att få igång en politisk debatt ! Och det behövs! Och om någon sjuk jävel njuter av att se detta så frågar jag ’ Vem fan bryr sig ?? Låt han runka sig torr till den! Varken du eller hunden kommer o lida av det! Att du är känslig för det kan jag förstå, men alla kan inte alltid va nöjda tyvär. Prioriteringen i denna handlig är i sin ordning.

 72. H dec cc vän c v drygt x Ccccccccccccccccccchghhghhg ggg ggghhhgggggggghgg ggc ggggggg Cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc ggcggcccccccccccccccccccccccccccccccccccccccchur” ghccc Cgggggggg hf ggh hy Cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc gcccccccccc party cchcc ggc g h hy h hy hy hhgghgggcccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccGbg hut hhhhhh)hur utbyggt hhhh)vvvvhh’city Tt ggc ggg(hh

 73. Jag tycker att det är sjukt fult gjort att använda en sån där bild och skriva en sån där text utan att det ens är sant! Tål inte se hur djur far illa och visst det skulle säkert kunna hända men som jag läste i ett inlägg nedanför så då är det ju bara att förbjuda allting annat också. De som smäller raketer får själva ansvara för de samt föräldrar som låter sina barn smälla, och de kanske borde förbjudas men istället för att ta en bild och ljuga ihop en text om nått sånt här vet jag inte om jag tycker är så jädra mycket bättre, folk blir upprörda som tusan och ja det går in i folks hjärtan men jag blir nästan förbannad av både och!

 74. Hur kan du skriva så tänk på ägarna till hunden man har inte låv att sätta ut en bild så raketer är en sak men man kan inte skylla på barnen det är föräldrars ansvar hur sitt barn beter sig!!

 75. Hemskt stackars hund vad ska hända med den operation eller avlivning???
  Hoppas man kan förbjuda ungar att använda fyverkerier…

 76. Sätt en stor jävla smällare i den personens mun och tejpa igen så han inte kan öppna munnen . Så får vi se hur roligt han tyckte att de va .

 77. Tycker det är tragiskt att det finns människor som gör sådär. Har själv växt upp med djur och smällare är själv rädd för raketer men det finns dem som sköter sig och är försiktiga: tycker däremot ska barn hålla på ska föräldrarna vara med. Tyvärr idagens samhälle är många föräldrar inte föräldrar nog har svårt att sätta gränser för sina barn om vad som är rätt och fel. Men hoppas på en förändring och att detta inte händer igen och det är personen som ska bli straffad för sina handlingar!

 78. Hållet absolut mä! Det är många människor som skadas och tyvär även djur! Det är dessutom många djur som är livrädda för raketer och smällare! Det är tex massor av hundar som springer bort!
  fyverkerier finns ju bara för att roa oss! Det smäller/ fräser och kommer lite olika färger?! Visst det är jättefint, det tycker även jag. Men vi kan väl tänka lite mer på djuren? Dom kan ju inte göra nåt åt det!

 79. Ok att bilden och allt är fel struntar jag i just nu.. Det som är knepigt är alla som tycker smällare ska förbjudas.
  Djur blir överkörda med flit, ska vi ta bort alla fordon?
  Djur äter choklad som råkat ligga framme och en del dör, bäst att förbjuda choklad..
  Ni hajjar vaed jag menar.. Idioter kommer alltid finnas och de komemr använda vad som finns att få tag i för att skada andra, människor som djur.
  Förbjuda saker hjälper inte. Hårdare straff därimot skulle nog göra någon skilnad.

  1. Fyrverkeri drabbar alla på en gång . Även om man inte vill.vart man än går smäller det vilda djur å tama eller människor som e livrädda kommer inte undan. Många dör av skräck. Dessutom så skräpar det ner precis överallt . Miljöförstöring. Som mycket annat då. Dra inte in choklad. För det skadar å skrämmer inte miljontals av individer på en å samma gång å inte bilar heller.. Tänk efter lite…

   1. Choklad skadar visst massor av individer. Du har säkert läst att övervikt är ett stort folkhälsoproblem. Det har säkert inte undgått dig hur många personer som där varje år i trafikolyckor. Det finns en massa andra exempel på miljöförstöring och saker som skadar och dödar människor och djur, men varje nyår är det en liknande debatt. Jag har alltid tyckt det är kul att smälla av en fyrverkeriraket på tolvslaget på nyårsafton, aldrig tidigare eller senare. Men det är också mysigt att titta på den uppskjutningen som arrangeras i många städer/byar av kommun/lokalföreningar. Den samlade uppskjutningen är bättre för alla och man kan koncentrera sig på att titta och njuta av fyrverkerierna. Så det finns ju vissa vettiga saker med ett förbud, som redan ska införas nu i april 2014. Så jag fattar inte vad den här namninsamlingen egentligen vill uppnå..?

 80. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Kabang

  Där har ni sanningen…
  Sen att använda bilder tagna ur sitt sammanhang för att förstärka sin egen åsikt…not ok.
  Om jag hade varit Kabangs ägare hade iaf jag varit pissed över att bilden sprids med text som är påhittad till den…

  1. Ehmmmm den hunden är en shepherd mix Aspin? Ingen schäfer???

   Håller med föregående anonym.. Förbjud smällare, raketer eller låt endast proffsen hantera dessa om det är nu är så nödvändigt för mänskligheten – fattar inte att med dagens teknik inte finns något likvärdigt alternativ – lasershow kanske???. Ur miljösynpunkt är detta katastrof – de som smäller smällare städar ju inte upp efter sig – det ligger och skräpar och djur kan få i sig dessa farliga ämnen. Ljudet skrämmer inte bara djur men även människor. Det hamnar i orätta händer och djur/människor skadas. Vad är poängen egentligen? Att det är fint? Näää tack då kan jag vara utan…

 81. Om detta nu stämmer och folk har de hjärtat att sätta en smällare i en hundens mun så kommer du inte tveka att sätta en sån i en människas mun nästa gång!! Förbjud all privat fyrverkeri säljning tycker jag, både människor och djur lider av detta!!

 82. Det gör så ont i mitt djur hjärta att se något dyligt. Hur kan man komma på något så fruktansvärt å göra på ett stackars djur. Hoppas dom gjorde lika tillbaks på dom som gjorde det på hunden. TRAGISKT ATT DET FINNS SÅNA HÄR MÄNNISKORNA.

   1. För att få stopp på skiten . Ja som du behandlar andra så vore straffet samma behandling.
    Varför skulle vi människor vara mer värda än djur. ??? Djuren förstör inte våran planet .
    Vi gör det vi jävla människor. Vi är rena miljö skadedjur avlar å förstör ….. Ja vi är djur .. Svinaktiga sådana….

 83. Hahah du måste ha nå gravt fel! För det första så är bilden inte tagen i Sverige! För det andra så om det nu skulle ha hänt att nån idiot hade smällt upp hundens ansikte så är det ju förövaren som ska stoppas! Inte smällaren! Jag är rädd för andra bilister på vägarna!
  Ska vi inte förbjuda bilar då dom dödar så många människor varje år? Du kanske ser hur dumt det där lät! Kamma dig själv och sluta sprid en massa dynga!

 84. I can not hold myself to see it longer, how such a rubbish act they have done without thinking about the results. They must be punished

 85. Eftersom detta är en bild tagen från sitt sammanhang och satt i din påhittade historia för ditt egna nöjes skull så skulle jag (enligt dig) vara berättigad att ta din bild och sprida på Internet i syfte att varna för pedofiler, djurmisshandlare, ? För det HADE KUNNAT VARA SANT.

  Btw, en raket är inte farligare än personen som avfyrar den….

  Jävla idiot

 86. du tjötar hur mycket som helst över hur farligt fyrverkerier är mot hundar bla bla .. för det första har du någonsin tänkt på hur många barn och människor som skadas varje år utav hundar? på så sätt om några hade gjort så här mot en person någon annan stans i världen hade du då bryt dig om det? skulle inte tro det eftersom du tar upp ett jävla djur … snacka istället om alla jävla bomber som smäller lite här och var som tar Dö på människor.. dom är det synd om på riktigt . självklart ska man inte göra så här mot något djur eller någon.. men tro mig det finns viktigare saker att spendera sin tid på istället över att gnälla på en jävla blogg .. exempel köp en jävla banan till en uteliggare istället kanske en kopp kaffe …

  ditt meningslösa tjat är bara onödigt ..

  peace out ……………………………..

  1. Vilket ”tjat” pratar du om? Jag har skrivit ett enda blogginlägg och det för ett år sedan. Jag har sen dess totalt glömt bort det här inlägget tills nu inatt då det plötsligt började rasa in besök och kommentarer på detta inlägg.

   1. något du kunde gjort istället vara att adoptera en hund som inte har ett hem då hade det varit något att lägga upp på en blogg .. som sagt allt man lägger ut på internet finns kvar och det får man stå för och ta konsekvenserna för

  2. Vem äre som ha uppfostrat hundarna? Jo människan själv! Ingen ska utsättas för något sånt här varken djur eller människor. Å raketer är det faktiskt vi själva som använder.. Å blir du biten av en hund så brukar du oftast klara dig om de inte ä rejält. Raketer gör mer skada! Å djur är lika mycke värda. Men du verka ju hata djur! Patetiska svin!

  3. Det är mer synd om djuren. För de förstör inte planeten . Det är vi människor som gör det.. Hur kan du försvara människan snacka om pucko.. Det är bra att människan röjer sej själva. Särskilt packet där nere som inte kan hålla sams i sitt eget land.

   Tänk efter innan du talar å jag har tänkt…

 87. Vad är din källa? För att vara trovärdig får du ange din källa! Tro inte att du kommer få många personer som litar på din ”info” utan angiven källa. Bara för att du inte tycker om raketer ska du inte använda dig av falsk fakta. Märks du inte lärt dig mycket i skolan..

  1. Källan är länken till namninsamlingen samt från facebook ( ja jag är mkt väl medveten om att man inte ska ta allt på allvar på facebook). Det jag skrev under ___ är mina egna åsikter och inget som det behövs någon källa för.

   1. Hunden på bilden heter Kabang och är den hund från philippinerna som räddade två flickor från att bli påkörda av en bil. Människor från hela världen donerade pengar och hunden fick flygas över till USA för operation, Denna gick på över 27.000$. Idag mår hunden bra. Hur som helst, Det är inte fyrverkeriernas fel. Det är dessa störda personer som är problemet. Kräk kommer alltid att finnas, Även om det inte finns smällare. Då hittar dom på andra grejor.

   2. Det enda du gjort är väcka avsky hos mig att du tar en bild hur som helst och du använt den i falsk marknadsföring.

 88. Min första gisning va att det kunnde ligga de militära ifrån usa dom använder hundar till att leta bomber ,minor m.m

  1. Din jävla idiot. Hur fan kan du ha såna fördomar? Man märker ju direkt att du är ett rassesvin som skyller på invandrare i alla lägen. Oavsett vem som har gjort det så är det här fel och oacceptabelt. Sluta skyll på olika etniciteter eller folkgrupper. Skyll på människan som art för att vi är så oansvarsfulla!!!

  2. Din lilla fega odrägliga människa. Om du nu tror att det är ”blattar” som du vill kalla det så skriv ditt namn och stå för det, så man kan föra en diskution med dig. Det är ju större sannolikhet att det är en svensk, för kollar man ägarna av hundar i Sverige så är svenskar majoritet. Det är sådana personer som dig som man vill möta på stan och se om du är lika tuff och vågar säga det du sitter och skriver bakom en dataskärm. Jag hoppas du ser detta inlägg och svarar mig hur du bara kan ta och döma ut ”blattar” bara sådär.

  3. Denna incident har inte ens inträffat i Sverige. Det är en hund som försökte rädda livet på två flickor så den hoppade framför en motorcykel i philiphinerna. Så hållkäften ditt jävla avskum!

 89. OK. NÄR har detta hänt, och VAR har det hänt? Jag har inte läst om det i media. Och där står där inte heller något som hänvisar till nyheter eller medier som kan bekräfta historien.
  När man ser noga på bilden verka bilden falsk, där är knappt något blod alls. För det andra borde underkäken vara borta då den är svagare än överkäken.(Jag har haft hund hela livet)
  Men skulle det vara sant hoppas man får fatt på dom skyldiga och ger dom ett straff som märka dom för livet för i realiteten har dom dödsdömt hunden för den kommer aldrig att få ett normalt liv.

  Så omedelbart vill jag säga det är en falsk historia som sprids bland annat via Facebook och det lukta spam och like hunting.

  Så var vakna…

  1. Först och främst… Det hände inte i Sverige, utan i USA för 13 år sedan av EN person.

 90. Skyll inte på raketerna bara för det är självaste vapnet som de använde sig av. Skyll på dem som fick försej att göra det här istället som kan ha använt sig av kanske något annat. Det är de personerna som felet ligger i som kom på och gjorde det från första början.

 91. Asså bilden hör ju inte till deta . Varför byta text på ett annat inlägg?? . När ni skyller på smällarna så kan ni skylla på alkoholen med ,eller den låga åldern på killarna och dem som köpte ut smällarna och allt annat … Just saying

  1. Men det hade lika gärna kunnat vara… Jag vet ju att det inte är så nu i det här fallet. Det är 1 ÅR SEN jag skrev inlägget.

   1. Men snälla någon, då kan jag ta en bild på någon som har blivit grovt misshandlad tex och säga ”Det här är vad som händer om vi fortsätta släppa in så mycket invandrare här! Det var invandrarkids som gjorde det. Förresten, inget av det jag just skrev stämmer men det KUNDE ha gjort det, stoppa invandringen!” VET du att det du skriver om bilden inte är sant så ta bort det då och skriv något vettigt istället! Skriv och berätta varför du inte tycker att raketer ska säljas lagligt men håll inte på och guilt-trippa folk med en bild på en skadad hund när du vill förbjuda fyrverkerier.

    1. Word !

     Hennes försvar är ”Men det hade lika gärna kunnat vara…” och ”Det är 1 ÅR SEN jag skrev inlägget”

     Atention-Whore

 92. Jag tycker det här är väldigt svinigt och fyverkerier ska inte användas på det här sättet oavsett var i världen det hänt. Men det finns tyvärr såna som är oansvariga och helt dumma i huvudet rent sagt som gör såhär. Som en annan gång så såg jag en video på några jävlar som slängde ner en hund från ett högt hus det var rent förjävligt att se.. Det finns många som är hänsynslösa och oansvariga som gör allt, visst fyrverkerierna gjorde skadorna den här gången men det finns nån/några som är ansvariga för att det händer också och det är dem som felet är som störst. Kolla t.ex också på han som döda flera katter det är ju inte hans vapen som man borde skylla på utan personen som är så totalt dum och får dessa idéer som ingen ”normal” person normalt skulle få tanken av att göra. Många kan tyvärr vara hänsynslösa och väldigt oansvariga gällande deras tankar så det är dem som är felet och det är dem som kan vara farliga så man måste hålla ögonen öppna och vara på sin vakt och hålla koll på sina djur t.ex vid/efter nyår pågrund av att sånt här dåligt beteende som tyvärr kommer upp inne hos vissa personers huvud som är respektlösa mot allt och kanske till och med alla.. De behöver verkligen hjälp eller så är de bara rent sjuka i deras huvuden, så skamligt att sånt här sker men man får hoppas att de som gör såhär får en läxa som får de att inse att det är fel eller något liknande. Det är iallafall mina åsikter om vad jag tycker om sånt här.

 93. Ursäkta men detta är ett extremt försök till att försöka få likes, bara för NI har något emot raketer och smällare så kan ni ju inte använda bilder som inte tillhör ämnet? Denna hund heter Kabang och är en hjälte i något land, vet tyvärr inte vilket. Men hunden räddade ett litet barn ur en eld och något föremål trillade ner på hunden och resultatet blev som på bilden. SLUTA göra allt för likes, patetiska människor!

  1. Detta inlägg skrev för ETT ÅR SEDAN och jag är inte ute efter några likes överhuvudtaget. Jag vet hur det ligger till med hunden.

   Jag förstår inte varför alla kommer in på detta inlägg helt plötsligt! Jag ser att det är igenom facebook dock. Jag har inte delat inlägget alls iaf inte på 1 års tid!

   Det vore bra om folk kollade upp datumet på då mitt inlägg postades.

   1. Då ber jag om ursäkt, precis som du skrev kom detta upp på facebook och har blåst upp rejält

  2. Har du inget bättre för dig än att ranta runt och kalla människor patetiska för att dom har en annan åsikt och den här bilden var delad på många ställen och bara ett exempel på vad fyrverkerier ställer till med!

 94. Detta ä väl ett föräldra ansvar. Va F.n har dom lärt sina barn. Gjorde någon detta i min närhet så levde den/dom inte länge.

 95. Ge upp!!!! fan ska vi förbjuda allt som finns??? ska vi förbjuda alkohol också då? för de är massa rattfyllerister som skadar andra o fyllon som gör dumma saker ? lr förbjuda bilar för att olyckor händer lr varför inte förbjuda trämöbler för att våra skogar försvinner haha löjligt. KAN de va så att de fel på vissa människor?????? ja tycker de bara låter sjukt o förbjuda allting, nog med att de förbjudet med en svensk flagga, nationalsången, pepparkaksgubbar o vafan allt de är, gott nytt år på er iaf!! 🙂

 96. Det handlar ju inte om att förbjuda just fyrverkerier… Lär barn och unga vad som är rätt och fel istället!!!! Vill de misshandla djur på det här hemska viset, så kommer de säkerligen på andra sätt; även om fyrverkerierna förbjuds!?! :((

  1. Det som dom gjorde med hunden är sjukt, men är då så rädd för smällare så att du vill förbjuda det så kan du lika gärna ta ditt liv!

   1. Hur patetisk kan man bli om du ska kasta ur dig såna idiotiska grejer så sluta va anonym och grow some balls! Fyrverkerier fyller absolut ingen funktion so varför är du så drastisk? Kanske dags att du skaffar lite folkvett.

   2. Varför skulle hon ta livet av sig för.. Gör det själv. Du gillar miljöförstöring hör jag…
    Människor för stör planeten med allt skit vi hittar på.. Ja förbjud fyrverkeri för det skrämmer vilda tama djur plus massor av människor. Skräpar ner å luckrar fannnn

    Bara din kommentar är så idiotisk . Använd din Järna om du har någon…

    Stå. på dig jilina Vart bilden än kommer i från skit samma . Människor förstör allt. Å e elaka

 97. Hej alla som är in och läser och kommenterar detta inlägg.
  Jag skrev detta inlägg för ett år sedan. Men det är bra att folk är så engagerade i detta.

  Som svar till er:
  -Nej jag drar inte alla över en kam
  -Ja, det hände i ett annat land – men det är inget som säger att detta inte lika väl kan hända eller händer även här i Sverige.
  -Javisst är det människorna som ligger bakom dåden, men det är ju själva raketerna och smällarna som gör skadorna i slutändan. Hade det funnits raketer och smällare så hade detta inte kunnat hända.
  – Det är ju inte bara djur som blir skadade av rakater och smällare, även vi människor.

  Jag tycker att raketer och smällare bör förbjudas att användas totalt.
  Men det är ju min åsikt och jag respekterar alla era åsikter som ni lämnar.

  1. Men Hallåå nu var det ju INTE raketer som gjorde detta!!! Skriv ut hela sanningen och sluta på att ljuga. Förbjud människor att ha husdjur på samma gång. Och förbjud bilar, det händer mera olyckor i trafiken så glöm inte att förbjuda bilar. Och förbjud barn kanske?? Eftersom det är ENLIGT DIG barn som gjord detta med raketer. Fast hur var det nu??? HÅLL DIG TILL SANNING!!!!

   1. jooooo det stämmer att det var raketer, läs inlägget längre upp, finns en länk till det,o att det inte hände i sverige har ju ingen betydelse, det kan lika lätt hända här, o visst djur blir överkörda o man kan inte förbjuda bilar, etc, men det händer inte medvetet förhoppningsvis, detta är gjort enbart för att skada hunden

  2. Hur tänkte du där ?
   ”Hade det funnits raketer och smällare så hade detta inte kunnat hända”
   Vad ska vi mer förbjuda ? Glasflaskor, internet, äpplen o.s.v.

 98. Förfärligt att göra så med djur, vad tänker dom på? Hunden kan väll inte rädas, måste avlivas eller? Stackars ägare som fick se deta, vad ska ägaren göra?

 99. Detta har inte hänt i Sverige, och sedan tycker jag inte att man ska dra alla över en och samma kant

 100. Det här är är bara sinnesjukt.
  Vi borde återgå till tiden då gemene man inte hade råd att hantera fyrverkerierna utan att det blev iscensatt av (kommun?). Då man fick vallfärda till speciella platser för att se fyrverkerier som allt som oftast hanterades av ca fyra personer per plats.
  Och detta beroende på att den gemmene mannen tydligt visat att den ej kan hantera det stora ansvaret.

 101. Men vad är de för odågor som gör så här?! Jag är också rädd för smällare för de händer så mycket olyckor! Hoppas det går bra med hunden iallafall ❤️

 102. Ojojoj!!!!! Tur för ungarna att inte ja bevittnade händelsen säger ja bara.
  Tidig varnings signal på att nått är väldigt fel!!

 103. Vidrigt, men det är inte raketen som skadar, det är dom okunniga vidriga ungdomarna som skadade hunden.
  Sätt ett straff på dom som skadar, som är märkbar.
  Tradition med raketer har funnits länge och det har blivit bättre och mer kontrollerat nu men så länge föräldrar köper till sina barn och skiter i vad dom gör med dom så kan man inte kontrollera raketerna.
  I det här fallet så verkar det uppenbart föräldrarna som inte har gett vägledning och konsekvens över vad som händer, som många tycker en självklar sak och logiskt.
  Tycker det hela är mycket tragiskt och värsta av allt är ju självklart för hunden, om nu den får en framtid?

 104. Jag blir illamående
  Stackars hund

  Borde polis anmälas för djurplågeri
  Jag klarar inte se bara se bilden stackare ;(

 105. det är för helvetet förbannad dumt att göra så mot en söt liten hund dom som gjorde så borde gripas jag hatar såna folk jävla patetiska folk som gör så

 106. Fruktansvärt BLÄÄ, hoppas man fått tag i dom som gjorde detta

 107. Håller med inte något med detta som är okej, men ska man förbjuda en sån sak som smällare för att vissa missbrukar dom så kan vi lika gärna förbjuda
  jakt,bilar och alkohol för jag kan lova att de orsakar mer djur lidande än smällare, och när vi ändå är igång kan vi ta bort alla stenar och pinnar som finns i världen för det är nog mer djur som blivit lidande av slag med sten och pinnar än fyrverkerier jag hoppas du förstår vad jag menar med detta……

  1. Jag förstår båda sidor i diskutionen om raketer eller ej men har ingen definitiv egen uppfattning. Smällare är mig veterligen redan förbjudna och även större raketer från och med nästa år.

   Men jag tycker att du kan ta och tagga ned lite även när du är anonym kan du visa lite folkvett.
   Att du är för raketer säger jag inget om men dina ständiga jämförelser med vad hände om vi förbjöd ditt och datt det resonemanget och ditt sätt att utrycka dig samt racka ned på hoppas jag har med att du inte är gammal att göra för din skull.

   För du måste väl hållamed om att tex. en bil har lite mer nyttofunktion än en smällare? Tex när din Pappa skall köpa dem till dig.

Kommentarer är stängda.