Våra tankar om framtiden del 3

Jag går ju bara hemma på dagarna och har så gjort i många år. Jag både vill och inte vill börja med någon sysselsättning. Jag skulle ju börja, men det sket sig. Antingen för att jag faktiskt inte var ”mogen” än till att komma iväg hemifrån och göra nåt på dagarna samt att jag tyckte det var skit med betalt. Jo, jag skulle få pengar från fsk fortfarande om jag var via MICA men eftersom jag också behöver ett busskort så går ju dessa extra pengar plus lite av det jag får via fsk till det. Dessutom så har jag just nu skuldsanering så det känns ju sådär.. Svårt att förklara. Jag tror det kommer kännas bättre då skuldsaneringen är klar eftersom jag då kommer ha mer pengar över att röra mig med varje månad. Återstår att se, i år ( när det nu än var ) så blir jag fri skuldsaneringen är då helt skuldfri. Gått fem år redan med andra ord.

Jag vill ju som sagt göra nåt på dagarna i framtiden. Men, jag har inte gått gymnasiet och ja … Jag har ju mina problem ( även sen förr ) så jag vet inte. Ibland känns det som att jag bara vill ge upp.

Men det jag gärna skulle kunna tänka mig att göra på dagarna är att vara på ett äldreboende och kanske läsa för någon/några av dom boende, vara på förskola, jobba på ett café ( stå i kassan, ta hand om disken… ) , kan tänka mig städjobb på skolor etc. Jag har som inga stora krav precis.

Stefan har funderat på att om man skulle , långt fram alltså , öppnat ett litet enkelt café där vi också kan ha ett galleri så han och eventuellt andra kan ställa ut sin konst. Man behöver ju inte ha massa olika bakverk etc bara enkla kakor, mackor och lite sånt enkelt.

Inget av det jag skriver i mina inlägg om våra tankar om framtiden kanske blir av , men drömma kan man ju faktiskt alltid göra.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *