Vikt, promenader och förbättringar

Det märks att jag faktiskt har fått en bättre kondis den senaste tiden. Förra året orkade jag inte ens ta trappan upp efter en kort promenad zzz. En enda trappa, vilket säger mycket. Nu tar jag hissen endast om jag varit och handlat och det är tungt.  Jag har en tendens att gå snabbt, men har lärt mig att sakta ner ibland iaf nu ibörjan innan kroppen vant sig. Förut blev jag spyfärdig efter en liten promenad och jag var sååå slut i kroppen, Jag vill inte ha det så! Jag får inte lika lätt ont i ryggslutet heller då jag står och diskar ( jag har ju diskmaskin men en del ska ju inte köras i den ) som jag fick förr.

Idag, innan jag gick ut, satte jag upp ett mål. Jag skulle vara ute minst 20 minuter. Det blev 25. Det var skönt att vara ute och gå nu då det nästan är isfritt, några enstaka isfläckar kvar. Jag vet nu vilken väg jag ska ta för att jag ska klara mitt mål på minst 20 minuter varje promenad. Hade ju telefonen med mig så jag lyssnade på musik. Yohio var faktiskt bra att lyssna på om man vill gå snabbt, som jag ju faktiskt gör. Jag var andfådd, men jag var inte helt slut i kroppen då jag kom hem igen efter dagens promenad.

Jag ska försöka ta mig ut i eftermiddag också. Försöka alltså. Det blir nog samma väg då med.

Jag vill ju gå ner i vikt och jag vill ju ta promenader men den gamla ovanan att inte gå ut alls sitter fortfarande kvar. Jag tar mig till affärn minst en gång i veckan ändå och det är jag glad över. Jag måste ju, nu då jag är helt ensam.

Promenaderna har jag egentligen inga problem med, det är bara att jag måste lära mig att ta en promenad (minst ) per dag och inte vara så lat av mig som jag kan vara. Det är maten som är boven. Nu äter jag dock inte lika mycket skräp som förr och jag dricker ej heller läsk lika mycket. Jag dricker kaffe, svart, istället för Coca Cola tillexempel. Jag känner att jag kan unna mig nåt om jag gör sånt jag inte normalt brukar, som då jag var till stan förra lördagen och tittade på Yohio och sen stod i kö i ca 2 timmar. Då kände jag att jag faktiskt var värd nåt så köpte lite gotta i form av Hägges Rocky Road. Det var ju lite av ett under att jag ens for in till stan då och jag kände att jag var värd det. Men jag ska ju inte belöna mig själv varje gång jag gjort nåt då kommer jag ju inte gå ner mycket i vikt.

Jag vet att jag måste sluta med pastan och riset. Men det är svårt. Jag måste lära mig att laga mat från grunden också, jag har en tendens att köpa färdigmat. Men den dagen kommer då jag börjar laga maten. Jag är ju medlem i Viktklubb och där finns det ju en massa goda recept, så jag ska ta och testa en del av dom. Gör jag maten så kan jag lika gärna göra så det räcker till två middagar för mig.

1 reaktion på ”Vikt, promenader och förbättringar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *